Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Το "παιγνίδι των 3ων ερωτήσεων"

Μια καλή κίνηση για ένα νέο παιχνίδι που το ονομάζουν χαρακτηριστικά το "παιγνίδι των 3ων ερωτήσεων".
Οι όροι του παιχνιδιού:
1. Πάρε μια πένα.
2. Βούτα την στο μυαλό σου.
3. Γράψε τρεις προτάσεις που θα έλεγες μπροστά σε όλους τους λωποδύτες που μας κυβερνούν.
4. Προσκαλέστε όσους θέλετε.

Καλώ όλους σας σαν σχόλιο στην αυτή ανάρτηση να παίξετε το παιγνίδι.

Οι δικές μου 3 προτάσεις είναι:
1) Ο Βουλευτής (και γενικά οι κυβερνώντες) ασκεί λειτούργημα κι όχι επάγγελμα γι αυτό δε μπορούν να χρεώνουν τον Ελληνικό λαό με υπέρογκους προκλητικούς μισθούς τη στιγμή που η θέση τους είναι να υπηρετούν αυτό το λαό. Θα πρεπε λοιπόν οι όλοι αυτοί οι κύριοι να πληρώνονται με έναν αξιοπρεπή μισθό ανάλογο με τις ώρες που εργάζονται όπως όλοι οι πολίτες.
2) Πάντα να απαιτείται δημοψήφισμα για αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σε Εθνικά θέματα. Είναι απαράδεκτο να αποφασίζουν πριν από εμάς για εμάς και να μας δείχνουν οι Ιρλανδοί πώς πρέπει να λειτουργεί η Δημοκρατία σε παρόμοιες καταστάσεις.
3) Το κυβερνών κόμμα για να εκφράζει τη βούληση του Ελληνικού λαού θα πρέπει να έχει πάνω από το 50% των ψήφων και να υπολογίζονται στην καταμέτρηση και τα λευκά αλλά και τα άκυρα στην καταμέτρηση ώς ένδειξη αντίδρασης. Να μην αλλάζει ο εκλογικός νόμος συνέχεια (Πρέπει επιτέλους πρώτα οι πολιτικοί να σέβονται το νόμο και να μην το χρησιμοποιούν ώς λάστιχο προσπαθώντας να τον φέρουν στα μέτρα τους). Αν το πρώτο κόμμα δεν έχει πάνω από το 50% τότε να επαναλαμβάνονται οι εκλογές αφού τα 2 πρώτα κόμματα υποχρεωθούν να αλλάξουν τους υποψηφίους τους για να μπορεί ο λαός να έχει διαφορετικές επιλογές.

3 προτάσεις βέβαια είναι πολύ λίγες. Το βάσικο πίσω από τις προτάσεις είναι το ήθος που πρέπει οι κυβερνώντες να έχουν. Σε μια Ελλάδα όπου το κράτος υπακούει τυφλά και προστατεύει την εκκλησία, όπου οι περισσότεροι έχουν αποκοπεί από τις "ρίζες" τους και η φιλοσοφία έχει γίνει έδρα στα Πανεπιστήμια για να βολεύονται κάποιοι, το σωστό ήθος θα το αναζητήσουμε μόνο στα έργα που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.

Ευχαριστώ
Ονάσανδρος

1 σχόλιο:

psifis είπε...

Δεν έχω ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα απ' όσα ανέφερες.

κι εγώ τα ίδια θα πρότεινα.

ευχαριστώ για την φιλοξενία