Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ
ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΧΡΙΣΤΟΣ?

Θέλω να με βοηθήσετε σε κάτι....
Δεν πιστεύω ότι υπήρξε ποτέ Χριστός.
Το σκέφτηκα καλά...
Μιλάμε όχι απλά για ένα φιλόσοφο αλλά για έναν Θεάνθρωπο επί Γης, ο οποίος έκανε μεγάλες περιοδείες, πολλά θαύματα, μάζεψε χιλιάδες πιστούς, είχε δικούς του μαθητές, έφτασε στο σημείο να αναστήσει νεκρό και τελικά αναστήθηκε και ο ίδιος.
Πριν ακόμα αναστηθεί λύτρωσε όλον τον κόσμο από τις αμαρτίες του γι' αυτό τώρα κι εμείς βιώνουμε μια ζωή γεμάτη αρμονία......!?
Ήταν τόσο μεγάλη η δράση του που δεν άφησε ούτε ένα γραπτό κείμενο πίσω του.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κανένας επίσης ιστορικός εκείνης της εποχής του 1ου αιώνα δεν ανέφερε ποτέ για το πρόσωπο του Χριστού.
Ακόμα κι ο Απολλώνιος ο Τυανεύς που περιόδευσε την εποχή του υποτιθέμενου Ιησού σε όλη εκείνη την περιοχή με έδρα του την Αλεξάνδρεια ποτέ στα έργα του και στις επιστολές του δεν ανέφερε μια περίπτωση έστω παρόμοια με αυτή που μετά από 2 αιώνες άρχισαν να εξιστορούν τα Ευαγγέλια. Τα οποία βέβαια δεν έχουν και καμιά γνησιότητα ως κείμενα γιατί σε κάθε οικουμενική σύνοδο τα διόρθωναν κατά το πώς τους βόλευε.
Αρα εφόσον τα Ευαγγέλια γράφτηκαν μεταγενέστερα και οι Ελληνες και Ρωμαίοι ιστορικοί που κινούνταν σε όλην την λεκάνη της Μεσογείου εκείνη την εποχή δεν ανέφεραν τίποτε πως μπορεί να αποδειχτεί ότι υπήρξε Χριστός?
Αντίθετα η έλλειψη καταγραφών που έχουμε δείχνει το αντίθετο... δηλαδή πώς ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Αν αυτό συμβαίνει τότε εδώ και 18 αιώνες μας εξαπατούν με σκοπό βέβαια αυτό που έχουν ήδη πετύχει.... την απόλυτη κυριαρχία σε πνευματικό αλλά και σε υλικό επίπεδο (αμύθητη περιουσία της εκκλησίας).
Αν βέβαια αυτό το σκεπτικό σας κάνει μέσα σας να επαναστατείτε... δεν έχετε παρά να μου φέρετε αποδείξεις ότι όντως υπήρξε Χριστός κι όντως μας καθάρισε από τις αμαρτίες μας όπως λέει η χριστιανική εκκλησία κι εγώ θα τις δεχτώ και θα τις δημοσιεύσω κιόλας. Αλλά προσέξτε... μιλάμε για κείμενα που να αναγνωρίζονται ως αυθεντικά.
Εδώ ο Σωκράτης έζησε πολύ πριν τον υποτιθέμενο Χριστό και έχουν διασωθεί 33 βιβλία του και αμέτρητες αναφορές για το όνομά του κι ας μην ήταν και θεάνθρωπος. Ο άλλος έζησε 33 χρόνια και δεν άφησε πίσω του τίποτα γραπτό και κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτόν παρά μόνο μας έμειναν μερικές σελίδες που άλλοι τις γράψανε και πολύ αργότερα.

Η Αναγωγή στις Αιτίες πονάει και πρέπει πάντα να ξεχωρίζουμε το ψέμα από την Αλήθεια όσο κι αν αυτό "πικραίνει" αυτούς που έχουν συνηθίσει τη γλύκα του ψέματος.
Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.
Θα έρθει η εποχή που οι ψεύτες θα τρέχουν έντρομοι να κρυφτούν γιατί τώρα ξεχνούν πώς δε μπορούν πάντα τα σύννεφα να κρύβουν τον ήλιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας ποτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ!

Ίσως ένα από τα καλύτερα τεκμήρια της ΕΦΕΡΕΣΗΣ του Χριστού.

papalagi είπε...

Κανένα παραμύθι δεν κράτησε 2000 χρόνια! παρα μόνο γιατί έχει κάτι να πει βαθειά μέσα στις ψυχές των ανθρώπων και όσων θέλουν να γίνουν άνθρωποι!