Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ - ΛΟΓΙΑ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!!
και άλλα πέρι Χριστιανισμoύ

Μερικά από τα ρητά του Μεσσία των Χριστιανών:

"Μη κρίνεις για να μην κριθείς"
Πολύ βολικό για πάσης φύσεως τύρρανο.
Κάνω ότι θέλω και δεν έχετε δικαίωμα να μας κρίνετε. Αυτό καταλύει την απόδοση δικαιοσύνης και είναι σαφέστατο χαρακτηριστικό μιας διεφθαρμένης άναρχης κοινωνίας.
θα μπορούσε ποτέ αυτό να το πεί ένας Θεάνθρωπος?
Το εξωφρενικό εδώ είναι ότι στα Ελληνικά δικαστήρια έχουν τον Χριστό οι πρόεδροι σε εικόνισμα στον τοίχο πίσω από τις έδρες τους. (Αντί να έχουν την Ελληνική σημαία).

"Ο έχων τους 2 χιτώνες να δίδει τον έναν"
Δε μας εξήγησε σε ποιόν να τον δίδει. Στους φτωχούς? Μα κάποιος που είναι φτωχός δεν ευθύνεται αυτός για την πραγματικότητά του? Θα πρέπει αυτός που έχει μοχθήσει για να αποκτήσει κάτι να το μοιράζεται με αυτούς που δεν στάθηκαν ικανοί ή δεν ήθελαν να μοχθήσουν? Αντί για να πρέπει οι πλούσιοι συνέχεια να δίνουν στους φτωχούς θα πρέπει οι φτωχοί να προσπαθήσουν να γίνουν πιο άξιοι. Αυτές τις αξίες δικαίου πρέσβευαν οι Ελληνες πρόγονοί μας και δεν περίμεναν κάνεναν ψευτομεσσία να τους διδάξει, ούτε τους τότε Εβραίους (λαό που ποτέ δεν παρήγαγε τίποτα εκτός από τύψεις κι ενοχές) να τους υποδείξουν τον "μονάδικό Θεό". Ο Χριστιανισμός ξεκίνησε ως Ιουδαϊκή Αίρεση.

Το έχεις 2 δώσε το 1 ισχύει μόνο για το "ποίμνιο" προς την εκκλησία κι όχι για το αντίθετο.
Γι' αυτό σήμερα η εκκλησία της Ελλάδας έχει στην κατοχή της πάνω από τη μισή Ελλάδα και μάλιστα με τίτλους αμφισβητήσιμους και χωρίς να φορολογείται για την περιουσία της. Φορολογούμαστε διπλά όλοι εμείς για την εκκλησία. Ο λόγος που η Ελλάδα δε πάει μπροστά είναι ότι έχει καθίσει στο σβέρκο της η εκκλησία.
Ας είναι καλά τα μαυροφορεμένα παιδιά.

"Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω"
Στα Ελληνικά αμαρτωλός είναι αυτός που δεν πετυχαίνει τον στόχο. Έτσι όταν θέλουν να λιθοβολήσουν κάποιον ζητάνε από τον "αναμάρτητο" δηλ. τον εύστοχο να ρίξει την πρώτη πέτρα. Ο υποτιθέμενος Μεσσίας με αυτή τη φράση δεν απέτρεψε αλλά ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ τον λιθοβολισμό". Τέτοιες γκάφες κάνουν οι αγράμματοι που προσπαθούν να γράψουν παραμυθάκια (Διάβασε επόμενη ανάρτηση).

Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη θρησκεία στον κόσμο που "βρίζει" τους οπαδούς της τόσο ανοικτά με επίθετα όπως
"Ανάξιος"
"Αμαρτωλός"
"Δούλος του Κυρίου"
Αποκάλει επίσης τους πιστούς της "ποίμνιο" υποβιβάζοντάς τους έτσι στο επίπεδο του ζώου.

Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη θρησκεία που προσβάλει τη γυναικεία φύση και την ιερή έννοια της οικογένειας. Η ιερή τριάδα αποτελείται από
1) Μια στείρα αρσενική γέρικη μορφή
2) Τον Υιό του Θεού
3) Ενα περιστέρι!!!??? Ως Αγιο Πνεύμα λένε οι Χριστιανοί.
Άρα έχουμε μια οικογένεια που αποτελείται από 2 αρσενικά μέλη κι ένα ουδέτερο. Τι σόι οικογένεια είναι αυτή. Αυτό αποτελεί πρότυπο θείας οικογένειας?

Διαβάστε τα όλα αυτά με στάση παρατηρητή και κρίνοντάς τα από επίπεδο λογικής χωρίς να παθιάζεστε από δόγματα και δοξασίες και χωρίς να ταυτίζεστε με την επικρατούσα θρησκεία.
Αν παρόλα αυτά διαφωνείτε, είναι δικαίωμά σας αλλά όπως σας σέβομαι πρέπει να σεβαστείτε κι εσείς το δικαίωμά μου να έχω μια διαφορετική άποψη. Δε θα ήθελα να γίνω ποτέ δέκτης προσβλητικών χαρακτηρισμών γι αυτά που πιστεύω. Θα δεχτώ όμως με χαρά (κι αναζητώ) οποιεσδήποτε υποδείξεις μου κάνετε συνοδευόμενες από ανάλογες αποδείξεις.

10 σχόλια:

Key Bee είπε...

Αγαπητέ, δεν θα ήθελα να σχολιάσω επί της ουσίας την κριτική σου στην χριστιανική πίστη. Θα μου επιτρέψεις όμως να κρίνω την τελευταία παράγραφο την παρούσης δημοσιεύσεως, την οποία υπαγορεύεις στον αναγνώστη σου να διαβάσει «με στάση παρατηρητή και κρίνοντάς τα από επίπεδο λογικής χωρίς να παθιάζεται από δόγματα και δοξασίες και χωρίς να ταυτίζεται με την επικρατούσα θρησκεία». Κάνεις γνωστή την επιθυμία σου να μήν γίνεις ποτέ δέκτης προσβλητικών χαρακτηρισμών γι αυτά που πιστεύεις. Και με τις προυποθέσεις αυτές ζητάς υποδείξεις συνοδευόμενες από αποδείξεις.
Δεν έχω καμμία απόδειξη να σου στείλω. Πιστεύω ότι όλες οι συζητήσεις περί αποδείξεων σε θέματα εκκλησιαστικά ή πίστεως, καθώς οι περί υπάρξεως ή όχι Θεού απόπειρες λογικού η επιστημονικού διαλόγου έχουν πέσει στο κενό ήδη από την εποχή του μεσαίωνα, η φρικιαστική, σχολαστικιστική, ευσεβιστική και δολοφονική όψη του οποίου έστειλε στην πυρά τεράστιο αριθμό αθώων ανθρώπων. Η φοβερή αυτή εκτροπή, έχει τις βάσεις της ακριβώς στην εκλογίκευση και αντικειμενοποίηση εννοιών υπερλόγων στις οποίες πολλοί πιστεύουμε χωρίς να εμπίπτουμε στην κατηγορία των μή εχόντων κατα τη γνώμη σου το δικαίωμα να είναι ήρωες, ελεύθεροι άνθρωποι, κλπ. Νομίζω ότι απλώς δεν πιστεύεις στο Χριστό και είμαι ο τελευταίος που θα σε λιθοβολίσει γι' αυτή σου την επιλογή. Εν τούτοις, ο αντιχριστιανικός σου αγώνας χωλαίνει. Γιατί δεν είσαι μάλλον σε θέση να κατανοήσεις - πόσω μάλλον να νοιώσεις - τί θα πεί να δίνει κανείς, να μοιράζεται όχι μόνο τον υλικό του χιτώνα, αλλά και τον πνευματικό φωτεινό του χιτώνα με τον οικονομικά ή και πνευματικά αδύνατο, με σκπό την πραγμάτωση του υπέρτατου ιδανικού της Αγάπης. Ελπίζω να μή σε πρόσβαλα με το σχόλιό μου αυτό, αφού παρουσιάζεσαι τόσο ευαίσθητος στις εναντίον σου ύβρεις, ενώ δεν θα δίσταζες - όπως προκύπτει από τα λεγόμενά σου πχ.να άφηνες να πεθάνει από το κρύο ένας ανίκανος ή τεμπέλης, κρατώντας με περισσή συναίσθηση των δικαιωμάτων σου τον δεύτερο χιτώνα στην ντουλάπα με τη ναφθαλίνη. Αυτή σου ακριβώς η νοοτροπία είναι που γιγάντωσε στον κόσμο το τέρας του καπιταλιστικού φιλελευθερισμού, με αποτέλεσμα την επικράτηση του νόμου της ζούγκλας, της παγκόσμιας δικτατορίας της μικρόννοης μετριότητας και τον κίνδυνο οικολογικής καταστροφής του πλανήτη.

ONASANDROS είπε...

Οχι, φίλε μου δε με θίγει η κριτική σου γιατί πολύ απλά δεν στοχεύει σε εμένα.
Η θέση μου είναι να ερευνώ και κρίνω βάσει τον στοιχείων που έχω.
Το "πίστευε και μη ερεύνα" που τόσο απλά ασπάζεσαι δε το δέχομαι ούτε θα το δεχτώ ποτέ.
Ποτέ δε ζήτησα αποδείξεις σε θέματα εκκλησιαστικά ή πίστεως. Ζητάω αποδείξεις σε θέματα ιστορικά. Και ιστορικές αποδείξεις ότι έζησε ο αποκαλούμενος "Χριστός"¨δε βρήκα πουθενά.
Δικαίωμα σου να πιστεύεις τυφλά σε αυτό που πιστεύεις. Για μένα δε μπορεί να υπάρξει "τυφλή πίστη". Για να πιστέψω κάτι θα πρέπει να γνωρίζω ότι είναι υπαρκτό. Αν κάποιοι άλλοι θέλουν να πιστεύουν σε φαντάσματα (προϊόντα φαντασίας) δικαίωμά τους.
Πρέπει να σου τονίσω ότι η "τυφλή πίστη" είναι χαρακτηριστικό δουλείας κι όχι ελεύθερων ανθρώπων.
Και ένας δούλος δε μπορεί ποτέ να είναι ήρωας.
Ούτε ποτέ μίλησα για ύπαρξη ή όχι Θεού. Μίλησα για ύπαρξη ή όχι Χριστού. Άλλωστε και οι πρόγονοι των Ελλήνων πάνω από τους 12 Ολύμπιους Θεούς τοποθετούσαν τον Θεό Δημιουργό που τον ονόμαζαν "ΖΕΥΣ". Άρα καταλαβαίνεις ότι τα επίθετα που συνοδεύουν την αμφισβήτηση μου για το Θεό (η οποία δεν ισχύει) είναι ... άτοπα.
Σαφώς και δεν πιστεύω στο Χριστό γιατί δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω και σίγουρα δε θα το κάνω επειδή... απλώς κάποιοι μου το είπαν.
"Αντιχριστιανικός αγώνας"? Ποιός σου είπε ότι κάνω κάτι τέτοιο? Σιγά να μην ασχολούμαι με το χριστιανισμό. Δες στο ιστολόγιό μου πόσες δημοσιεύσεις έχω κάνει και πόσες από αυτές αναφέρονται στον χριστιανισμό.
Ούτε προσπαθώ να εκλογικεύσω καμιά υπέρλογη έννοια.
Εγώ ρε παιδιά ένα σας ρωτάω. Υπάρχει Χριστός ναί ή όχι? Αν ναι φέρτε μου τις αποδείξεις γιατί αποδείξεις για την ύπαρξή του δεν υπάρχουν και όλα δείχνουν ότι οι περισσότεροι πιστεύουν σε ένα κακοστημένο παραμυθάκι που σκοπό έχει να κάνει κάποιους πιο πλούσιους και κάποιους άλλους πιο φτωχούς.
Και μη μου λέτε φιλοσοφίες αριστερής ιδεολογίας και παρερμηνεύετε ότι γράφω γιατί ποτέ δεν είπα ότι θα άφηνα έναν τεμπέλη και ανίκανο να πεθάνει. Είπα ότι ο καθένας ευθύνεται για τη μοίρα του.
Οι Ελληνες προσπαθούν τον ανίκανο να τον κάνουν ικανό και τον τεμπέλη εργατικό αν όμως κάποιος δεν δέχεται κανένα σωφρονισμό τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να τον θρέφουν τα υγιή μέλη της κοινωνίας.
Εστι λειτουργεί η ίδια η φύση. Το νεογέννητο σπουργίτι αν είναι αδύναμο η μητέρα του το πετάει από τη φωλιά για να μη στερήσει την τροφή από τα υγιή σπουργιτάκια.
Ποιοί είμαστε εμείς που θα λειτουργήσουμε διαφορετικά από τη φύση.
Είσαι ανίκανος και τεμπέλης φίλε μου? Δικαίωμά σου αλλά μην περιμένεις να σε ζήσω εγώ. Η θα γίνεις ικανός και θα ζήσεις τον εαυτό σου ή είσαι άξιος της μοίρας σου.
Και τον δεύτερο χιτώνα μου να είσαι σίγουρος ότι δε θα τον κρατήσω στη ναυθαλίνη. Αλλά από το να τον δώσω σε κάποιον ανάξιο προτιμώ να τον αξιοποιήσω εγώ.
Ποιός σου είπε ότι είναι κακό κάποιος να έχει και δεύτερο και τρίτο χιτώνα? Αν τους χιτώνες τους έχει κερδίσει δίκαια και με την αξία του τότε μπράβο του και να έχει και 10 χιτώνες και να τους χαίρεται.
Πρόσεξε είπα "κερδίσει δίκαια" Καταδικάζω απερίφραστα την άδικη σε βάρος άλλων κερδοφορία.
Άδικη κερδοφορία σε βάρος άλλων κάνει και η Εκκλησία της Ελλάδας αλλά και το κράτος με τα τυχερά παιχνίδια, το ασφαλιστικό σύστημα, την υπερφορολόγηση.

Για να τελειώσω κάπου εδώ, οι χαρακτηρισμοί σου όπως σου εξήγησα είναι λίγο άτοποι. Το ότι προσπαθώ να είμαι δίκαιος και γι αυτό γίνομαι σκληρός δε σημαίνει ότι είμαι καπιταλιστής. Κάνουμε το λάθος και "κολάμε" εύκολους χαρακτηρισμούς.
Εγώ λοιπόν είμαι ο Ελλην πολίτης που φορολογείται διπλά και τριπλά για να μη φορολογείται η εκκλησιαστική περιουσία γι αυτό ας μη μιλάμε για αντιχριστιανικούς αγώνες.
ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ κάνω. Και πρώτοι μας αδικούν αυτοί που λένε ότι τάχα θα σώσουν τη ψυχή μας. Δεν υπάρχει "ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ"... αυτά είναι παραμύθια.
Κάνεις δε θα σώσει τη ψυχή σας αν δεν ξεχωρίσετε τα ψέματα από την αλήθεια και αν δεν καταλάβετε τα λάθη σας και τα διορθώσετε μόνοι σας.
Οι Ελληνες ποτέ δε χρειαζόντουσαν "Μεσσία" για να σώσουν τη ψυχή τους.
ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ σημαίνει να χώνουμε το μαχαίρι βαθιά μέχρι το κόκαλο.

Σε ευχαριστώ γιατί αν και διαφωνούσες μαζί μου υπήρξες κόσμιος στους χαρακτηρισμούς σου και έτσι μου έδωσες την ευκαιρία για περαιτέρω διευκρινήσεις.
Πάντως ούτε κρίνω την ύπαρξη του Θεού ούτε είμαι καπιταλιστής και είμαι έτοιμος να δώσω όχι έναν χιτώνα αλλά όσους έχω μόνο σε αυτόν που θα τον κρίνω άξιο - όχι στον ανάξιο.

Ευχαριστώ
Ονάσανδρος

arritos είπε...

Αγαπητε Ονασανδρε
Ο Εχων 2 χιτωνες να δινει τον εναν.
Ειναι σαν να προσπαθεις να θεραπευσεις τον καρκινο με ασπιρινες.Αλλα αυτα συμβαινουν οταν οι ανθρωποι αφηνονται και αφηνουν στις θρησκειες να τους λυσουν τα κοινωνικα προβληματα.Η λυση ειναι αυτος που εχει τους 2 χιτωνες να δημιουργησει και να εξασφαλισει τις καταληλες συνθηκες ωστε αυτος που δεν εχει να αποκτισει επιτελους αγοραζοντας ο ιδιος τον δικο του χιτωνα.Αλλα αυτο αγαπητε μου ειναι η Δημοκρατια!δεν ειναι τα σκοταδια ειναι το φως!
Κατα τα αλλα ο χριστιανος θα κανει την ελεημοσυνη του και το βραδυ θα κοιμηθει ευτυχισμενος θεωρωντας οτι εκανε και θεαρεστο εργο και παραβλεποντας βεβαια οτι το προβλημα συνεχιζεται
Αληθεια εχουμε σκεφτει ποτε αυτους που ελεημονουμε πως μας βλεπουν αραγε!και πως βλεπουν και τον εαυτο τους σε σχεσει με εμας? Τι να πει κανεις!και ποσα να γραψεις.
Αν ανακατεψεις τα κρεατα του λαγου με αυτα της χελωνας -οπως ελεγε και ενας Δασκαλος τι βγαζεις?Τιποτα
Μια χειμερα.Ο χριστιανισμος ειναι μια θρησκεια.Ο Ελληνισμος ειναι κοσμοθεωρια, σταση και τροπος ζωης.
Ο ελληνοχριστιανισμος ειναι τιποτα!
Στη ζωη αυτη η Ελληνας θα εισαι η χριστιανος!Ελληνας χριστιανος,μια ζωη θα βασανιζεσαι ψαχνοντας την αγαπη γιατι σου εχουν διαγραψει απο την μνημη σου την λεξη Αρετη.
Ολες οι θρησκειες ειναι στεργιωμενες πανω στο διπολο καλο- κακο, και εγω ερωτω, και αν δεν ειναι ετσι?Ας προσπαθησουμε να το βρουμε το καλο και το κακο να το αγγιξουμε βρε αδερφε να δουμε υπαρχουν?Που να ψαξουμε?Αν υπαρχουν θα μας περιβαλλουν.Ας ψαξουμε λοιπον στη φυση που μας περιβαλλει.Αν καποιος απο τους καλους αναγνωστες βρει καποιο κακο στη φυση σκετο, καθαρο, η καποιο καλο σκετο, καθαρο, τον παρακαλω να γραψει 2-3 αραδες. Και μην μου πειτε για ηφαιστεια ,σεισμους, και τσουναμι γιατι με λιγο προσεκτικοτερη προσεγγιση θα διαπιστωσετε οτι δεν ισχυει αυτος ο ισχυρισμος.
Στη φυση το καλο και το κακο ειναι αλληλενδετα
Αλλο οι ανθρωποι! Οι ανθρωποι ειναι κατα βαση κακοι.Το εχουν πει κατι χιλιαδες χρονια πριν οι Ιωνες φιλοσοφοι.Και ειναι οι ιδιοι οι ανθρωποι που δεν γνωριζουν την θεση τους απεναντι στη φυση,και ετσι ερμηνευουν τα γεγονοτα κατα το δοκουν καλα η κακα!
Χωρια που η θεση περι καλου/κακου δημιουργει την αναγκη για δυο θεους!
Ο χριστιανισμος δεν ειναι στην ουσια μονοθειστικη θρησκεια αφου παραδεχεται και την υπαρξη του διαβολου,αλλου θεου και τι θεου!τρομερου θα ελεγα αν κρινουμε απο την απηχηση και την διεισδυτικοτητα που εχει.

Θελω να καταθεσω και μερικες σκεψεις για το προηγουμενο σου
αρθρο.

Στο ευαγγελιο υπαρχει μια περικοπη την διαβαζουν μαλιστα και καποια κυριακη στην εκκλησια που λεει τα εξης εν περιληψει.
Καποτε ενω βαδιζε ο χριστος με τους μαθητες του πεινασανε, δεν υπηρχε ομως τιποτα τριγυρω,ωσπου μακρια ειδαν ενα δεντρο.Με λαχταρα το πλησιασαν και ειδαν οτι ηταν μια συκια που ηταν εκτος εποχης.Τοτε ο χριστος το καταραστηκε αυτο το δεντρο γιατι δεν ειχε φρουτα!
Εδω εχουμε δυο δρομους να διαλεξουμε
Αν ο χριστος καταραστηκε ενα δεντρο γιατι δεν ειχε φρουτα που ηταν εν γνωση του εκτος
εποχης τοτε ηταν οτιδηποτε αλλο εκτος απο θεος ,γιος του θεου κλπ
Ο αλλος δρομος μας λει οτι αυτο το γεγονος δεν ελαβε χωρα ποτε!
(γιατι ο χριστος δεν θα εκανε ποτε κατι τετοιο.)
Οπως ισως και πολλα αλλα γεγονοτα!!
Αυτο που ειναι ιστορικα ακριβες ειναι οτι στο διαβα το αιωνων τα οποια γραφτα τα σχετικα με τον χριστο πεσαν σε χερια μοναχων οι οποιοι κατα την κριση τους κοβανε και ραβανε ετσι λοιπον καποιος απο αυτους στην προσπαθεια του να μεγαλοποιησει την εικονα του χριστου επεσε στο ανωτερω ατοπημα!

ONASANDROS είπε...

Με βρίσκουν σύμφωνο αυτά που λες "Άρρητε"

Να θυμηθούμε ότι στην Ολύμπια κοσμοθεώρηση των προγόνων μας δεν υπήρχε δόγμα. Ο καθένας κατανοούσε την ύπαρξη των Θεών μέσα από το δικό του μορφωτικό επίπεδο. Τα παιδιά ξεκινούσαν και μαθαίναν για τους Θεούς από απλούς μύθους για παράδειγμα.
Σήμερα πολλοί έρχονται και λένε ότι ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του ή ο Δίας απατούσε την Ηρα με άλλες και όταν τα λένε αυτά δεν καταλαβαίνουν ότι υποβιβάζουν την κρίση τους σε νηπιακό επίπεδο.
Οι μύθοι είναι κωδικοποιημένες Αλήθειες.

Θρησκεία, φιλοσοφία κι επιστήμη ήταν ένα ενιαίο σύνολο.
Σήμερα το καταστροφικό είναι που η θρησκεία διαχωρίστηκε από την επιστήμη.
Μιλάνε οι χριστιανοί για Θεολογία τη στιγμή που Θεολογία ανέπτυξαν μόνο οι Αρχαίοι Ελληνες. Ο πρώτος θεολόγος ήταν ο Ορφέας.

Δε θα κατανοήσουμε το θείο μέσα από τις θεωρήσεις ενός εξουσιαστικού συστήματος όπως έχει αποδειχθεί ότι είναι ο Χριστιανισμός.

Βλέπεις άλλωστε όταν διαμορφώνεις μια άλλη γνώμη αντίθετη με το εξουσιαστικό αυτό σύστημα πόσο εύκολο είναι για τους διπλανούς σου να σου κολλάνε "ετικέτες".

Όταν ακούω προσωπικούς χαρακτηρισμούς για αυτά που πιστεύω μέσα από διάφορες "ταμπέλες" μειδιάζω με την αδυναμία των άλλων να θέλουν οπωσδήποτε να σε κατατάξουν κάπου. Υπάρχει μια αναταραχή μέσα τους... πρέπει να αναγνωρίσουν ποιός είσαι και γιατί μιλάς διαφορετικά. Πρέπει να σε χαρακτηρίσουν, να σε εντάξουν κάπου γιατί ίσως αισθάνονται εντός τους και μια απειλή. Απειλή μήπως αυτά στα οποία στήριξαν τη ζωή τους είναι όλα ΨΕΜΑΤΑ άρα κατ επέκτασην και η ζωή τους είναι ένα ψέμα.
Εγώ θα έλεγα σε όλους αυτούς να μην κρίνουν τον Ονάσανδρο - άλλωστε δεν τον αγγίζουν κριτικές - αλλά να κρίνετε και να ερευνάτε αυτά που γράφει.
Θα επιμένω ότι δεν υπήρξε ποτέ Χριστός όσο δεν έχω στα χέρια μου ιστορικά στοιχεία της ύπαρξής του.
Αν αυτή την έλλειψη ιστορικών αποδείξεων την παρέβλεπα και πίστευα ότι υπήρξε Χριστός τότε θα γινόμουν ψεύτης απέναντι στον εαυτό μου. Θα δεχτώ ότι υπήρξε Χριστός αν κάποιος μου φέρει ιστορικές αποδείξεις περί αυτού οι οποίες να αιτιολογούν και την έλλειψη καταγραφών από άλλους ιστορικούς.
Καταλαβαινετε όμως ότι αν δεν υπήρξε ποτέ Χριστός τότε ο Χριστιανισμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα παραμυθάκι και μην τολμάτε να κολάτε την ταμπέλα του "Αντιχριστιανικού Αγώνα" στον ιερό αγώνα μιας ψυχής να αποκαλύψει το ψέμα και να αποκαταστήσει την αλήθεια μέσα της.

Πιστεύω πράγματι ότι το παιχνίδι του καλού με το κακό είναι απλώς μια επινόηση των θρησκειών για να μπορούν να συσπειρώνουν τους οπαδούς τους.
Εμείς είμαστε οι καλοί και όσοι πιστεύουν άλλα από εμάς είναι οι κακοί.
Το κακό δεν υπάρχει πραγματικά. Ούτε το ψέμα υπάρχει πραγματικά.
Το κακό προκύπτει ώς αντίπολο του αγαθού και το ψέμα ώς αντίπολο της Αλήθειας και τα αντίπολα δημιουργούνται όταν απομακρυνόμαστε από την Πηγή του φωτός.
Γι αυτό οι πρόγονοι ονομάζαν τον κόσμο μας "Μικτό" γιατί είναι ο κόσμος που εκδηλώνονται και τα αντίπολα. Ακριβώς γι αυτό συμφωνώ μαζί σου "Άρρητε" και πιστεύω ότι στο πεδίο μας - κόσμο μας δεν υπάρχει κάτι που να είναι 100% καλό ή 100% κακό.

Ευχαριστώ
Ονάσανδρος

arritos είπε...

Ονασανδρε Χαιρε
Στα σχολια σου επικουρικα ερχομαι να καταθεσω τα κατωθι
"τα δε δη του Κρονου εργα και παθη υπο του υεος,ουδ'αν ει ην αληθη ωμην δειν ραδιως ουτως λεγεσθαι προς αφρονας τε και νεους,αλλα μαλιστα μεν σιγασθαι,ει δε αναγκη τις ην λεγειν, δι απορρητων ακουειν ως ολιγιστους"

Κι οσο για τις πραξεις του Κρονου και για οσα ο ιδιος επαθε απο τον γιο του,ακομη και αν ηταν αληθινα δεν νομιζω οι θα πρεπε να τα λεει κανεις ετσι ασυλλογιστα σε νεους ανθρωπους με απηχτο μυαλο αλλα το καλυτερο θα ηταν να τα απωσιωπα κι αν για καποιο λογο θα χρειαζοταν να ειπωθουν, να τα ακουνε οσο δυνατον πιο λιγοι ,ως απορρητα.............................Γιατι ο νεος ανθρωπος δεν ειναι σε θεση να διακρινει τι ειναι αλληγορικο και τι δεν ειναι,αλλα οι γνωμες που θα ενστερνιστει σ' αυτη την ηλικια δυσκολα αλλαζουν κι εχουν την ταση να γινονται ανεξιτηλες..... Πλατων


Ετικετες
Η θεση σου με βρισκει απολυτως συμφωνο.
Δεν ειναι ευκολο αγαπητε Ονασανδρε
αυτο που αγωνιζεσαι μεσα απο αυτο το βημα να γινει αποδεκτο,το γνωριζεις και εσυ ,ειμαι σιγουρος,
δεν ειναι ευκολο να σπασουν αντιληψεις αιωνων δεν ειναι ευκολο στους συνελληνες μας να κανουν την υπερβαση.Ειναι τοσο βαρια κα βαθεια μεσα στη ψυχη η εννοια της αμαρτιας που μονο και στη σκεψη οτι μπορουν να αμφισβητισουν τον χριστο,πανικοβαλλονται και θεωρουν οτι εχουν ηδη αμαρτησει και οτι καποιο κακο θα τους συμβει.Ειμαι σιγουρος οτι εκφραζω αρκετους απο τους ανωνυμους φιλους που παρακολουθουν την σκεψη μου.Αν αποφασισουν να βγουν απο την ανωνυμια τους θα εχουν κανει το πρωτο βημα.Αλλα εδω θα ηθελα να πω και ετουτο.Οταν αποφασισεις να πετας τα αχρηστα, δεν σταματας πουθενα ,το ενα φερνει το αλλο μεχριπου φτανεις σε ενα σημειο που πετας πια με τα δικα σου φτερα.
Για τους αλλους που δεν μπορουν να ακολουθησουν τουλαχιστον οχι τωρα δεν τους μενει αλλη διεξοδος απο το να κολλανε ταμπελες.Πολυ φυσικο.
Ομως ολοι ειναι Ελληνες, αιμα μας που ισως ακομα δεν ξυπνησε μεσα τους αυτο το κατι και γιαυτο δεν μπορουν να ακολουθησουν


...................................
Ας χωρισουμε , θεωρητικα, μια πολη με δημοκρατικο πολιτευμα σε τρεις ταξεις κατι αλλοστε που ανταποκρινται και στην πραγματικοτητα.Η πρωτη ταξη,αυτη που περιγραψαμε,εμφανιζεται εκει,εξαιτιας της αχαλινωτης ελευθεριας,οχι λιγοτερο πολυαριθμη
απ΄'οτι και σε μια ολιγαρχια.
Ετσι συμβαινει
Και στη δημοκρατια ειναι πολυ πιο βιαιη απ'οτι στην ολιγαρχια.
Πως το εννοεις?
Εκει, στην ολιγαρχια,τους ανθρωπους αυτους δεν τους εχουν σε μεγαλη εκτιμηση και τους κρατουν μακρια απο την εξουσια,κι ετσι μενουν αγυμναστοι και δεν εχουν δυναμη.στη δημοκρατια ομως κατα καποιο τροπο αποτελουν,εκτος απο λιγες εξαιρεσεις, την κυριαρχη ταξη,και το πιο βιαιο τμημα της ειναι αυτο που ρητορευει και που πραττει,ενω το υπολοιπο παει και στεκεται διπλα στο βημα,οπου θορυβει και δεν ανεχεται οποιον διατυπωνει διαφορετικη γνωμη,κι ετσι σ'ενα τετοιο πολιτευμα τα παντα,εκτος απο λιγα πραγματα, τα ελεγχει αυτη η ταξη των κηφηνων
Ακριβως ετσι,ειπε
Επισης αλλη μια τετοια ομαδα ξεχωριζει παντα απο το πληθος.
Ποια ειναι αυτη?
Καθως ολοιι εχουν βαλθει να κανουν λεφτα,οσοι ειναι απο την φυση τους πιο μετρημενοι γινονται ως επι το πλειστον και οι πιο πλουσιοι.
Ειναι φυσικο.
Απο εδω,νομιζω,τρυγουν οι κηφηνες το περισσοτερο μελι,και πιο ακοπα.
Τι μελι θα μπορουσε ,βεβαια να τρυγησει κανεις απο αυτους που εχουν λιγα?
Γι αυτο,υποθετω τους πλουσιους αυτους τους λενε βοτανι των κηφηνων.
Ναι,καπως ετσι ειναι,ειπε
Ως τριτη ταξη θα μπορουσαμε να αναφερουμε τον πολυ κοσμο,αυτους που εργαζονται μονοι τους και δεν ανακατευονται στα πολιτικα,ανθρωπους που δεν εχουν περιουσια.αυτοι οι ανθρωποι αμα βεβαια μαζευτουν ολοι μαζι,ειναι η πολυπληθεστερη και η πιο ισχυρη ταξη σε μια δημοκρατια.
Ειναι πραγματι ειπε.αλλα δεν δειχνει συχνα διαθεση να το κανει αυτο,αμα βεβαια δεν εχει και η ιδια καποιο μερτικο στο μελι.
Και βεβαια εχει μερτικο, ειπα εγω,παντοτε,αναλογα με το το τι μπορουν να αφαιρουν οι αρχηγοι απο τους κατεχοντες,για να το μοιραζουν στον κοσμο,κρατωντας τη μεριδα του λεοντος για το εαυτο τους.......

Υποσημειωση του Πλατωνος
Τα ανωτερω αποτελουν πνευματικη ιδιοκτησια του Πλατωνος εκφραζουν τις προσωπικες του αποψεις και οποιαδηποτε σχεση με προσωπα και πραγματα του σημερα (ΜΜΕ,στρατευμενους δημοσιογραφουςδιαπλοκη. μιζες,διαφθορα,)ειναι εντελως φανταστικη.Επισης ο Πλατων δεν δεχεται μηνυσεις!

Ευχαριστω για την φιλοξενια
Αρρητος

ONASANDROS είπε...

Χαίρε 'Αρρητε

Πλάτωνος Πολιτεία βιβλίο Η'.
Ανάλυση των πολιτευμάτων.
Είναι εκεί που ο Σωκράτης χαρακτηρίζει την Δημοκρατία ώς "Παντοπωλείον Πολιτευμάτων" και ως "προστάδιο τυραννίας".
Είναι εκεί που μιλάει για μποστάνι κηφήνων όταν τότε κανείς δεν του είπε ότι 2500 χρόνια μετά θα γίνουν τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου (πριν μερικά χρόνια) και των Δημόσιων ταμείων (στις μέρες μας με το ασφαλιστικό).
Ναι, ο παππούς Σωκράτης έβλεπε πολύ μακριά. Και η χριστιανική εκκλησία που σήμερα τα μέλη της ούτε στο στρατό πηγαίνουν ούτε ευθύνες απέναντι στην πολιτεία έχουν (φόρους) και δεσμεύουν τεράστια περιουσία σε ακίνητα που θα μπορούσε ο κόσμος να εκμεταλευτεί... αυτοί είναι οι νέοι κηφήνες και έρχονται να ζητήσουν τη ν οικονομική μας βοήθεια για ανέγερση νέων εκκλησιών - για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την περιουσία τους σε βάρος όλων ημών. Αυτό κάνουν αιώνες τώρα. Επίσης συμμαχούν με τους άλλους κηφήνες - τους πολιτικούς μας - για να μπορούν να εξουσιάζουν.
Πολιτικός: είδος κηφήνα που κλέβει το μέλι από τις εργατικές μέλισσες. Δεν κλέβει όσο χρειάζεται για να ζήσει αλλά θέλει να κλέβει όλο και περισσότερο. Προσφάτως έβαλε χέρι στο χρηματιστήριο, στις επιδοτήσεις της ΕΟΚ, στα ασφαλιστικά ταμεία και συνεχώς αναζητά νέους στόχους. Δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ικανότητα στην δημιουργία νόμων που να προασπίζουν όχι τα συμφέροντα του λαού αλλά το δικαίωμα του να μπορεί να κλέβει όλο και περισσότερα.
Παπάς: Φονικό είδος κηφήνα που λυμαίνεται τη χώρα μας 17 αιώνες τώρα. Επικράτησε μετά από σφαγές αιώνων. Η ονομασία "Παπάς" δόθηκε από τους προγόνους μας κι έχει να κάνει με την διπλή Παγίωση. Ο πάγος ώς γνωστό σταματά την κίνηση και τη ζωή. Οι πρόγονοί μας τους δώσαν αυτό το όνομα "Πα+πα" για να τονίσουν την ιδιότητα αυτού του είδους του κηφήνα να νεκρώνει ότι αγγίζει!!! Κατέχουν αμύθητη περιουσία η οποία όμως είναι ανεκμετάλλευτη (παγωμένη) και συνεχώς ζητούν περισσότερη. Ο κηφήνας αυτός έχει δυνατότητα να υπνωτίζει το θύμα του πριν το κατασπαράξει. Το θύμα πιστεύει πλέον ότι είναι δούλος (δούλος κυρίου), ότι είναι ζώο (πρόβατο) και με τη θέλησή του αφήνει το κηφήνα να του κατασπαράξει υλικά και ψυχικά αγαθά. Σε σχέση με το πρώτο είδος κηφήνα αυτό το είδος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Θα το αναγνωρίσετε από το μαύρο του χρώμα (χρώμα του θανάτου) και από τα παραμιλητά του για άφεση αμαρτιών, για ένα και μοναδ(χ)ικό Θεό, για άφεση αμαρτιών. Ισχυρίζονται ότι σε σώζουν από τις αμαρτίες σου αρκεί να τους τα πεις όλα να μην τους κρύψεις τίποτα. Οταν εσύ το κάνεις, τους ανοίγεις τον ψυχισμό σου τόσο πολύ που τα ξέρουν όλα για εσένα και ξέρουν πώς θα σε "φάνε" καλύτερα.

arritos είπε...

Χαιρε Ονασανδρε

Διαφημηση τηλεοπτικου καναλιου
"Γιατι εμεις εδω δεν λεμε απλα τις ειδησεις εμεις εχουμε αποψη!"
Αληθεια!? και ποιος ζητησε την αποψη σας ποιος?
Τα γεγονοτα θελουμε να μας περιγραφετε και την αποψη θα την σχηματισουμε ΕΜΕΙΣ
Εκει λοιπον φτασαμε πεσανε ολες οι μασκες! Το θρασος εχασε το νοημα του!
Οι διαμορφωτες βγαινουν πλεον ξεδιαντρωπα και απροκαλυπτα!
Αν εχετε αποψη κυριοι να την πειτε στα παιδια σας, στος φιλους σας,καταθεστε την σ ενα ιστοτοπο οπου υπαρχει και ο αντιλογος στην αποψη σας,και οχι μεσα απο ενα καναλι,πανισχυροι εσεις οι ιδιοι, εχωντας αφαιρεσει ταυτοχρονα απο τους ακροατες σας την οποια δυνατοτητα αντιδρασης.
Καμμια φορα λες επιασα πατο ωσπου συνειδητοποιεις οτι υπαρχει κι αλλος πατος πιο βαθεια,κι αλλος κι αλλος σε μια ατελειωτη κατρακυλα!
Για να δουμε......................


"Ο δεσμος αναμεσα στον θεο και τον ανθρωπο ειναι τοσο στενος και αιωνιος που τιποτα δεν μπορει να χωρεσει αναμεσα τους.
Γιαυτο δεν υπαρχει χωρος για ενδιαμεσο αναμεσα στο θεο και στον ανθρωπο,ουτε απαιτειται κανενας χωρος.
Καθε ανθρωπος στεκει αντικρυ στο θεο και σε αμεση σχεση μαζι του.
Η σωτηρια ειναι η υπευθηνοτητα καθε ατομου και δεν μπορει να γινει απο κανενα αλλο.
Καθε ανθρωπος ειναι,απο την φυση του,ιερεας μεσα του και αρχιερεας στο δικο του σπιτι."
Πυθαγορας

Αυτα για τους μεσαζοντες των ψυχων που απομυζουν και τα τελευταια ιχνη της αξιοπρεπειας του ανθρωπου ,εκμεταλλευομενοι τον φοβο του δυστυχους για την ζωη και το θανατο,προσπαθωντας διακαως να μας βαλουν μεσα στα (Μαντρια)
Οι Αρχιμαντριτες!!
Η Ελληνικη Γλωσσα τους ξεμπροστιασε ακομα μια φορα!

Ευχαριστω
Αρρητος

Ανώνυμος είπε...

Σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ!

papalagi είπε...

Νόμιζα ότι εδώ είναι ένας χώρος γι αυτούς που θέλουν να γράψουν κάτι σε αυτά που λες. Αλλά είναι ένας ακόμα χώρος για να γράψεις κατεβατά πάλι εσύ...(συγνώμη δεν έχω πια διάθεση να γράψω)!

ONASANDROS είπε...

Ποιός είναι αυτός που θα μου απαγορεύσει να απαντήσω στα σχόλια του ιστολογίου μου ή θα μου καθορίσει το πόσο σύντομες θα είναι οι απαντήσεις μου?
Εγώ γράφω κι αν δε σου αρέσουν (papalagi) αυτά που γράφω δεν τα διαβάζεις κι αν δε θέλεις να απαντήσεις δεν απαντάς.
Λες ότι δεν έχεις διάθεση πια να γράψεις αλλά έτσι κι αλλιώς ποτέ σου δεν έκανες σχόλιο στο ιστολόγιο μου και κανένας δε σου ζήτησε να σχολιάσεις.
Όπως σου είπα, το αν θα απαντώ στα σχόλια του ιστολογίου μου και με ποιόν τρόπο, επέτρεψέ μου να το κρίνω εγώ.