Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ?....
ΨΕΥΔΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Οι 5 λόγοι που προδίδουν την αλήθεια

Ολες αυτές τις μέρες οι Ελληνες ακούμε το γνωστό "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" και σύμφωνα με αυτά που μας έχουνε διδάξει θα πρέπει να απαντούμε "ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ".
Είναι όμως σωστή αυτή η παραδοχή ή μήπως είναι λογικά αυθαίρετη κι αποτελεί μια δήλωση συγκατάβασης και υποτέλειας?
Αυτός που απαντάει "ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ" πόσο σίγουρος είναι γι αυτό που λέει? Πόσο έχει ερευνήσει αν όντως υπήρξε Χριστός κι αν όντως αναστήθηκε? Γιατί θα πρέπει να πιστεύουμε και να παπαγαλίζουμε αυτά που οι γονείς μας μάς λένε? Από ένδειξη σεβασμού μήπως? Κι ο σεβασμός προς τους πιο παλιούς προγόνους μας που πίστευαν σε κάποια άλλη θρησκεία? Δεν θα πρέπει να αποδώσουμε το δίκαιο σε αυτόν που το αξίζει? Δε θα πρέπει να ερευνήσουμε για την αλήθεια ως ελεύθεροι άνθρωποι προκειμένου να μην αδικήσουμε κανέναν πρόγονό μας?
Αυτοί που ερευνούν λοιπόν την ιστορία και δεν ανοίκουν σε κανένα ποίμνιο και δεν είναι δούλοι κανενός Κυρίου αλλά ελεύθερα σκεπτόμενοι Έλληνες άνθρωποι στην προτροπή "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" θα απαντήσουν... "ΨΕΥΔΩΣ ΑΝΕΣΤΗ".

1) ΨΕΥΔΩΣ γιατί κανείς Ελληνας ιστορικός των πρώτων αιώνων δεν έγραψε ποτέ για κάποιον Χριστό που έκανε θαύματα ώστε να δεχτούμε ότι ο Χριστός υπήρξε και ήταν Ιστορικό πρόσωπο. Ούτε αναφέρθηκε ποτέ η έννοια Χριστιανισμός αλλά ούτε κι αναφέρθηκε ποτέ κάποιος περιπλανόμενος Ιουδαίος που έκανε θαύματα.

2) ΨΕΥΔΩΣ γιατί τελικά ο Χριστός αναφέρεται μόνο στα Ευαγγέλια των Χριστιανών τα οποία εμφανίστηκαν μετά από 2 αιώνες από την υποτιθέμενη δράση του Χριστού.

3) ΨΕΥΔΩΣ γιατί τα Ευαγγέλια των Χριστιανών έχουν παραποιηθεί πολλές φορές και σε κάθε οικουμενική σύνοδο κατά τον τρόπο που βόλευε την εκάστοτε εκκλησιαστική εξουσία. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο Χριστιανισμός είναι ένα γέννημα της φαντασίας κάποιων εξουσιαστών κι όχι Πραγματική Θρησκεία.

4) ΨΕΥΔΩΣ γιατί ο όρος "Θεάνθρωπος" με τον οποίον οι Χριστιανοί ορίζουν το Χριστό είναι ανυπόστατος και παιδαριώδης. Κάποια οντότητα μπορεί να είναι ή Άνθρωπος, ή Ήρωας ή Θεός αλλά όχι 2 πράγματα μαζί. Δε μπορεί ένα Ον να είναι και άνθρωπος και Θεός μαζί. Δε μπορεί ένας Θεός να ενσαρκωθεί γιατί - με απλά λόγια - κανένας σωματικός φορέας δε μπορεί να αντέξει την ενέργειά του. Αν λοιπόν ο Χριστός ήταν άνθρωπος τότε γιατί τον λατρεύουν? Αν ο Χριστός πάλι είναι Θεός πώς στην ευχή ενσαρκώθηκε και γιατί τον παρουσιάζουν ταπεινωμένο κι αδύναμο πάνω στον Σταυρό και τον κλαίνε? Κλαίνε ποτέ ενάν Θεό. Αυτό είναι μέγιστη προσβολή στο Θείο. Έχει αυτή η φιγούρα του ταλαίπωρου εσταυρωμένου καμμιά σχέση με τους Εύρωστους δυνατούς Θεούς των Ελλήνων όπως αυτοί παρουσιάζονται στα αγάλματα?

5) ΨΕΥΔΩΣ γιατί στο πέρασμα του χρόνου ο Χριστιανισμός απέδειξε ότι ήταν απλώς ένα μοντέλο εξουσίας χτισμένο γύρω από ένα Θρησκευτικό δόγμα υποταγής που σκοπό είχε να ενισχύσει την άρχουσα τάξη δημιουργόντας παράλληλα μια νέα εξουσιαστική δύναμη (την εκκλησία). Σήμερα η εκκλησία έχει αμύθητα κι αφορολόγητα πλούτη που τα στερεί από τον Ελληνικό Λαό. Το "Ο έχων δύο χιτώνες να δίδει τον έναν" το διδάσκει αλλά ως προτροπή για να μαζέψει ακόμα περισσότερα από τους "πιστούς" της ενώ το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της το έχει κατακλέψει από τους Έλληνες κατά την διάρκεια της ακμής της Χριστιανοκρατούμενης Βυζαντινής αυτοκρατορίας με ένα σύνολο τυρανικών νομοθετικών διαταγμάτων.

Επειδή ο κοινός λογικός νους ενός ελεύθερου ανθρώπου συμφωνεί - αν όχι με όλες - τουλάχιστον με μία από τις 5 αυτές αποδεδειγμένες και παραδεκτές βασικές αντιρρήσεις για την ιστορικότητα του Χριστού και της ανάστασής του, γι αυτό ο Έλληνας δια λόγου απαντά "ΨΕΥΔΩΣ ΑΝΕΣΤΗ"

Εσείς απλώς θα πρέπει να επιλέξετε αν είσαστε ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, οπότε θα πρέπει να σκεφτείται σοβαρά όλα τα παραπάνω, ή αν απλώς αγνοήσετε όλα τα παραπάνω κατακρίνοντας και βλασφημώντας τον άπιστο που τόλμησε να ξεστομίσει τέτοια πράγματα.

Επειδή όμως πιστεύω ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα μεν αλλά κι ευπρεπώς γι αυτό εκφράζω τις σκέψεις μου ελεύθερα και με ευπρέπεια και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μου το απαγορεύσει.

Μετά τιμής
Ονάσανδρος

2 σχόλια:

Discover ! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Iwantagreenland είπε...

Ποσο αληθινες και σωστες σκέψεις. Συνεχώς αναρωτιέμαι πως ειναι δυνατόν εκατομμύρια άνθρωποι να πιστεύουν τέτοια παραμυθια. Ψευδώς ανέστη!🤔😟😉