Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΖΩΗ... ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Η Εξέλιξη μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ποδήλατο.
Όσο το ποδήλατο είναι σε κίνηση τότε αυτό ισορροπεί.
Οταν το ποδήλατο κοντεύει να σταματήσει τότε αρχίζει και ταλαντώνεται, εμφανίζει απώλεια στήριξης και μοιραία το ποδήλατο πέφτει.
Ετσι λοιπόν και ο άνθρωπος όσο εργάζεται τόσο ισορροπεί μέσα στις δυσκολίες της ζωής και μπορεί να δημιουργεί και να εξελίσσεται μέσα από τα δημιουργήματά του.
Αλοίμονο σε αυτόν που παύει να εργάζεται. Αυτός παύει να δημιουργεί και υποπέφτει σε μια κατάσταση ανυπαρξίας ζώντας μια ζωή χωρίς δημιουργία κι έτσι χωρίς νόημα.
Ετσι δημιουργείται ένας "κηφήνας".
Αν δεν σας αρέσει η δουλειά που κάνετε κι απλώς την κάνετε συμβιβαστικά ή αν δεν παράγετε, η δεν δημιουργείτε κάτι καινούργιο δικό σας τότε πρέπει να δείτε μήπως αυτός ο κηφήνας υπάρχει και μέσα σας.
Καλό είναι να φωνάζουμε για τα εθνικά μας ζητήματα ως Ελληνες αλλά θα πρέπει να ζούμε κι ως Ελληνες και να εξορίσουμε τον "κηφήνα" που έχουμε μέσα μας δίνοντας ταυτόχρονα χώρο στην "εργατική μέλισσα" μέσα μας να εκφραστεί.
Ας μη χάνουμε χρόνο μπροστά στην τηλεόραση, σε ανόητα ξενύχτια, σε συμβατικές σχέσεις και σε φλυαρίες και κρίσεις για όλους τους άλλους. Ας μην παρακολουθούμε τη ζωή ως θεατές αλλά ας δράσουμε. Πρώτα πιστεύω πως πρέπει να δράσουμε με το να στρέψουμε την κριτική μας ματιά εντός μας και να δούμε τα δικά μας ελαττώματα. Η εργασία της "μέλισσας" είναι σκληρή αλλά το "μέλι" που παράγει είναι τόσο γλυκό και θρεπτικό.
Ας δούμε τον εαυτό μας με γενναιότητα και ας εξορίσουμε από μέσα μας τους συκοφάντες, τους πονηρούς, τους κηφήνες, τους υπερόπτες, τους δειλούς. Μόνο αν δράσουμε μέσα μας και διώξουμε αυτούς τους προδότες τότε θα μπορέσουμε να δράσουμε σωστά και στο περιβάλλον μας ώστε να διώξουμε και τους προδότες από την Ελλάδα μας.
Ολον τον κόσμο τον βλέπουμε μέσα από ένα γυαλί. Αυτό μπορεί να είναι ή θαμπό ή χρωματισμένο, ή ραγισμένο έτσι ώστε να παραμορφώνει τα πράγματα. Αυτό το γυαλί είναι η προσωπικότητα μας. Αυτό το "γυαλί" πρέπει ή να το πετάξουμε ή τουλάχιστον να το καθαρίσουμε.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Ευχαριστώ
Ονάσανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: