Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ .... Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε.

Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που

α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$

β. Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ

Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει αυτό;

Παρατηρήσαμε άλλωστε τους τελευταίους μήνες την αξία του δολαρίου σε σχέση με το Ευρώ να κατρακυλάει. Ετσι λοιπόν όταν αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, επειδή το Ευρώ αποκτάει μεγαλύτερη αξία οι Ευρωπαίοι με το Ευρώ αγοράζουν το πετρέλαιο στην ίδια τιμή.
Αρα κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο. Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα.

Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!

Είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση πώς θα δικαιολογήσουν ανατιμήσεις στο νερό, τώρα με την πλύση εγκεφάλου για δήθεν ακριβό πετρέλαιο θα βρουν την ευκαιρία για ανατιμήσεις σε Ηλεκτρικό και Φυσικό αέριο.
Ολα γίνονται για να "ξεζουμίσουν" τους πολίτες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (διαβάστε σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση) ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΕΝΩ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Η ΔΕΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Το ξέρετε ότι Κινέζικες, Ταιβανέζικες και μία Αμερικάνικη εταιρεία έχουν φτιάξει Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μηδενικούς ρύπους, καταπληκτικές επιδόσεις και προσιτές τιμές? - Γιατί δεν προωθούν τέτοιες τεχνολογίες?

γιατί...

... ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ....
"ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ?"

Κατ' αρχήν λοιπόν ας ξεκαθαρίσουμε τα ψέματα από τις αλήθειες κι ας κατονόμασουμε τους ψεύτες.

Ονάσανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: