Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008

ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ
Το ταξίδι στο χρόνο και...
οι Μαχητές των Ονείρων.

ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ σημαίνει να φτάνεις στο πρωταρχικό αίτιο κάθε εκδήλωσης.
Το Ταξίδι στο χρόνο είναι ένα σημαντικό όπλο. Ανοίγουμε παράθυρα στο χρόνο λοιπόν και ταξιδεύουμε στο παρελθόν μας. Μπορούμε να ταξιδέψουμε στο μέλλον? Η απόλυτη γνώση του παρελθόντος και του παρόντος φτιάχνει το μέλλον.
Αν δεχτούμε τη γνωστή θεωρία που λέει ότι υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι τότε η συνείδησή μας έλκεται και συντονίζεται μόνο με έναν από αυτούς. Το με ποιόν παράλληλο κόσμο θα συντονιστεί εξαρτάται από το με το ποιόν παράλληλο κόσμο ήταν και είναι συντονισμένη.
Αυτός βέβαια ο συντονισμός συμβαίνει όταν η συνείδησή μας είναι σε ενγρήγορση.
Τί γίνεται όμως όταν η συνείδησή μας δεν είναι σε ενγρήγορση?
Τότε λοιπόν βγαίνουμε εκτός χρόνου σε μια περιοχή... "αιώνιου ποτέ". Όταν είμαστε κουρασμένοι, όταν είμαστε αφηρημένοι, όταν αντί να βιώνουμε και να παρατηρούμε ... κρίνουμε... τότε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ γιατί δεν υπάρχουμε σε παροντικό χρόνο. Αυτή είναι η χώρα του "Αιώνιου Ποτέ". Οι Παππούδες μας την λέγαν "ΛΗΘΗ". Το γλυκό στάσιμο νερό της λήθης έχει τη θερμοκρασία του σώματος, είναι χλιαρό και χλιαρή κάνει τη συνείδησή μας αποκόπτοντας μας από το "Αιώνιο Τώρα".
Το ίδιο συμβαίνει κι όταν κοιμόμαστε? ΟΧΙ. Οταν κοιμόμαστε έχουμε την δυνατότητα να δραπετεύσουμε από την βαρύτητα της ύλης και του χρόνου. Τη θέση του συνειδητού, όταν αυτό είναι ενεργό παίρνει το υπερσυνείδητο. Το συνειδητό κάνει χρήση της γνώσης που κατέχει ο εγκέφαλός μας. Το υπερσυνείδητο κάνει χρήση της γνώσης των κυττάρων μας.
Οταν - κατά Πλάτωνα - η ψυχή ενώνεται με το σώμα, τότε η ψυχή γράφει στον πυρήνα των κυττάρων μας τη γνώση που έχει από όλες τις προηγούμενες ζωές. Γιατί νομίζετε ότι γίνεται τόσος αγώνας να αποκρυπτογραφήσουν το DNA? Δεν είναι μόνο τα γενετικά σωματικά χαρακτηριστικά αλλά και τα ψυχικά αλλά και οι ψυχικές μνήμες, η αξία των οποίων είναι ανυπολόγιστη.
Το υπερσυνείδητο έχει πρόσβαση σε όλες αυτές τις μνήμες αλλά και κατανόηση του αιθέρα και ξυπνάει από το συνειδητό με το οποίο έχει συνάψεις όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Στο "μαγικό" στάδιο μεταξύ ύπνου και ξύπνιου συνειδητό και υπερσυνείδητο ταυτίζονται και τότε όλα μπορούν να συμβούν όταν το συνειδητό αρχίζει να ανοίγει τις ψυχικές μνήμες του υπερσυνείδητου.
Οταν τώρα είμαστε μεταξύ ξύπνιου και ύπνου (δηλ. από ξύπνιοι κοιμόμαστε) το συνειδητό ταυτίζεται με το υπερσυνείδητο το οποίο παίρνει τον έλεγχο κι ως πιο σοφό μπορεί να διατηρήσει την επικοινωνία του με το συνειδητό όχι για μια στιγμή αλλά για... ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ. Αυτό είναι που πολλοί λένε "συνειδητό ονείρεμα". Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται μεγαλώνουν γερνάνε και πεθαίνουν χωρίς ποτέ να βιώσουν μια τέτοια εμπειρία. Στο συνειδητό ονείρεμα οι γνώσεις της ψυχής είναι πλέον προσβάσιμες στον εγκεφαλικό νου. Καλούμαστε λοιπόν να γίνουμε Μαχητές των Ονείρων που πολεμάνε για τη γνώση του εαυτού τους και του σύμπαντος και στην προσπάθειά μας αυτή αυτό που συνειδητοποιούμε είναι πώς όταν κοιμόμαστε είμαστε ξύπνιοι κι όταν είμαστε ξύπνιοι τότε πραγματικά κοιμόμαστε.
Ενα σοκ μας διαπερνά όταν συνειδητοποιούμε ότι η "άλλη όχθη του ποταμού" δεν είναι η απέναντί μας αλλά είναι αυτή που πατάμε και τα όνειρα μας τελικά είναι πιο πραγματικά από αυτό που πιστεύαμε ώς πραγματικότητα. Κι όταν μαθαίνουμε να αποκρυπτογραφούμε τα σύμβολα των ονείρων μας τότε μυούμαστε στα μυστικά του σύμπαντος και η δυνατότητα που μερικές φορές έχουμε να επεμβαίνουμε και να αλλάζουμε τα όνειρά μας, μάς διδάσκει ότι με την δύναμη της προβαλλόμενης φαντασίας μας μπορούμε να αλλάξουμε όλη μας τη ζωή.
Κι όταν το υπερσυνείδητο και το συνειδητό ενώνονται μεταξύ τους ζούμε στο Αιώνιο Τώρα και τότε ταξιδεύουμε και στο παρελθόν αλλά και στο κοντινό μέλλον (τί άλλωστε είναι τα προφητικά όνειρα). Επίσης συνδεόμαστε και με τις μνήμες των προγόνων μας και τότε αντλούμε ανώτερες γνώσεις και κριτήρια αξιολόγησης.
Μάθετε λοιπόν να κοιμόσαστε. Μάθετε να ονειρεύεστε. Μάθετε να ζείτε.

Ο ύπνος δεν είναι χαμένος χρόνος - συνείδηση. Είναι υπέρ-χρόνος - υπερσυνείδηση. Είναι το ραντεβού με τη ψυχή μας. Γι αυτό όταν πάτε για ύπνο να το κάνετε με χαρά σα να πάτε να συναντήσετε τον πιο αγαπητό σας φίλο, να το κάνετε με πνευματική εγρήγορση και ερωτήματα σα να πάτε να συμβουλευτείτε τον πιο σοφό διδάσκαλο, να το κάνετε με έρωτα που έχει ο αναζητητής για να έρθει σε επαφή με τα μυστήρια της μαγευτικής ομορφιάς του σύμπαντος.
Κι όπως μας λέει ο Ορφέας:
Κικλήσκω σε, μάκαρ, τανυσίπτερε, ούλε Όνειρε
άγγελε μελλόντων, θνητοίς χρησμωδέ μέγιστε....

Καλή σας νύχτα ...
Γενναίοι Μαχητές των Ονείρων....
Κυνηγοί του Αιώνιου Τώρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: