Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ
ΤΑ 2 ΕΞΑΓΩΝΑ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ
ΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Επιμένω στην προσπάθειά μας αυτή για την αναγωγή στις αιτίες, ότι πρώτα θα πρέπει να γνωρίσουμε το Σύμπαν εντός μας. Οι προκλήσεις στο δρόμο μας θα είναι πολλές και μόνο η αγνή μας πρόθεση και η εσωτερική μας γνώση θα μας σώσουν.

Είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση ότι ουσιαστικά μέσα μας υπάρχουν 2 εαυτοί.
Ο Σωκράτης τον έναν εαυτό τον έλεγε Δαιμόνιο και τον άλλον Οικείο Κακό.
Να σημειωθεί ότι ο όρος Δαίμων έχει θετικό νόημα κι όχι αρνητικό όπως του έδωσε η Χριστιανική θρησκεία. "Δαίμων" προέρχεται από το "Δαϊμων". Σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση. Το Δαιμονικό βασίλειο αποτελείται από οντότητες που είναι πάνω από το ανθρώπινο βασίλειο και κάνουν έναν κύκλο ζωής περίπου 10000 ετών. Ο Σωκράτης μιλούσε συχνά για το Δαιμόνιό του. Όντως ο Σωκράτης ήταν Δαιμόνιος φιλόσοφος.Κανείς δεν είναι τέλειος γιατί το κακό εντός του υπάρχει όπως υπάρχει η νύχτα αλλά υπάρχει και το Ανώτερο εντός του όπως υπάρχει και η μέρα. Από τη στιγμή που ζούμε σε έναν "μικτό κόσμο" δε μπορούμε να απαλλαγούμε από το κακό αλλά να το χρησιμοποιήσουμε προς ανάδειξη το Ανώτερου εντός μας.
Το κατώτερο στοιχείο μας εκδηλώνεται μέσα από τον Εγωϊσμό ενώ το Ανώτερο εκδηλώνεται μέσα από το ΕΙΝΑΙ. Και τα δύο έχουν μια εσωτερική εξαγωνική δόμηση. Τα 2 εξάγωνα είναι κοσμικό σύμβολο και παραπέμπει στα 6 ζεύγη των Ελλήνων Θεών. Με την διαφορά ότι εδώ δε μιλάμε για συμπληρωματικά ζεύγη αλλά για αντίθετα ζεύγη. Φανταστείτε 2 εξάγωνα τα οποία κοιτούν το ένα το άλλο αλλά στην ουσία μόνο το άνω εξάγωνο υπάρχει ενώ το κάτω εξάγωνο είναι απλώς η αντανάκλαση του άνω στο κόσμο της Δράσης.
Το εξάγωνο είναι κοσμικό σύμβολο. Είναι το σχήμα της κυψέλης των μελισσών. Είναι άξιο απορίας που τόσο μικρά έντομα βρήκαν τη σοφία για να κατασκευάσουν με τέτοια ακρίβεια όλο αυτό το σύμπλεγμα των εξάγωνων κυψελών. Φαίνεται ότι συντονίζονται με κάποιο κοσμικό νόμο, με κάποιο αρχέτυπο. Αν οι μέλισσες μπορούν γιατί να μη μπορούμε κι εμείς.

Αυτό που βλέπετε εδώ είναι φωτογραφίες από πειράματα στην διάρκεια των οποίων περιστρέφουν κυλινδρικά δοχεία με νερό με μεγάλες ταχύτητες. Στο μέσο του δοχείου εμφανίζεται μια χοάνη αέρος γιατί το υγρό λόγω της φυγοκέντρου δυνάμεως εξωθείται.
Το θέμα είναι ότι ενώ η χοάνη φαίνεται κυλινδρική με κυκλική την άνω και την κάτω επιφάνεια όταν αυξάνεται η ταχύτητα περιστροφής τότε η κυκλική δίνη παύει να είναι κυκλική και στην βάση και στην κορυφή της εμφανίζει σχήματα όπως άστρα με τρεις έως έξι ακτίνες, και κανονικά πολύγωνα όπως τετράγωνα, πεντάγωνα και εξάγωνα.
Η κανονικότητα αυτών των σχημάτων είναι τέλεια στη βάση που εφαρμόζουμε την περιστροφή και πρέπει να είναι όπως βλέπετε λίγο διαταραγμένη στην επιφάνεια του νερού. Είναι σαν να εκπέμπεται ένα γεωμετρικό σχέδιο από τη βάση που περιστρέφεται προς την επιφάνεια αλλά όσο πλησιάζει στην επιφάνεια οι δυνάμεις που εφαρμόζονται ταράσσονται όλο και περισσότερο και το γεωμετρικό σχήμα αλλοιώνεται.
Το ίδιο γίνεται και μέσα μας. Η επιστημονική έρευνα, για άλλη μια φορά αποδεικνύει την ορθότητα της Ελληνικής Παραδόσεως. Το θείο εξάγωνο που εκπέμπεται από τον Ανώτερο εαυτό μας περνώντας από τις ατμοσφαιρικές γήινες και συναισθηματικές εσωτερικές μας διαταράξεις χάνει το σχήμα του και εμφανίζεται όπως εμφανίζεται ο αντικατοπτρισμός ενός τοπίου στα ταραγμένα νερά μιας λίμνης. Οσο πιο ατάραχα είναι τα νερά της λίμνης τόσο πιο καλά φαίνεται το εκπεμπόμενο αντικείμενο. Για να είναι ατάραχα τα νερά της εσωτερικής μας λίμνης θα πρέπει να εξυγιάνουμε και να ισορροπήσουμε το αέριο και το υγρό στοιχείο εντός μας. Δηλ. να έχουμε διαύγεια και συναισθηματική ισορροπία. Μολύνοντας την ατμόσφαιρα κάποιοι γύρω μας με τους αεροψεκασμούς, κατά αντιστοιχία μολύνουν τον εσωτερικό μας αέρα ο οποίος είναι θολός και ταραγμένος. Το υγρό στοιχείο επηρεάζεται από τον αέρα και το συναίσθημα μας ταράζεται επίσης (άγχος, νευρικότητες, αυπνίες κ.α.) κι έτσι τα νερά της λίμνης μας είναι ταραγμένα. Κανένα ανώτερο μήνυμα δε φτάνει σε εμάς. Βλέπετε λοιπόν ότι η οικολογία ξεκινάει πρώτα από μέσα μας.


>>>>>>>>Αυτό είναι ένα εξάγωνο που φωτογραφήθηκε στην επιφάνεια του Κρόνου.
Το φαινόμενο εξηγείται με το πείραμα που προαναφέραμε αλλά πως εξηγείται το πείραμα? Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται αυτά τα γεωμετρικά σχήματα? Το θέμα είναι ότι εμφανίζονται ή ότι προϋπάρχουν και πολύ απλά υπό κατάλληλες συνθήκες γίνονται ορατά σε εμάς?
Πόσο γεωμετρικός είναι ο κόσμος που δε μπορούμε να αντιληφθούμε με τις σωματικές μας αισθήσεις? Βλέπουμε και ακούμε μόνο ένα μικρό φάσμα συχνοτήτων. Πτηνά, ζώα κι έντομα έχουν πολύ πιο ανεπτυγμένες κάποιες αισθήσεις. Αντιλαμβάνονται τον κόσμο διαφορετικά.
Πώς μπορούμε να αντιληφθούμε τον κόσμο που μας περιβάλει αν οι αισθήσεις μας είναι τόσο περιορισμένες? Πώς μπορούμε να αντιληφθούμε την γεωμετρία που υπάρχει γύρω μας?
Γιατί ο Σωκράτης πάντα μιλούσε για την απάτη των αισθητών και επέμενε στο άνοιγμα του ματιού της ψυχής? Μήπως όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας δεν είναι πραγματικά αλλά απλά αντικατοπτρισμοί κάποιων αρχετύπων? Μήπως το κάκο δεν υφίσταται πραγματικά αλλά είναι αυτή η διαταραχή που προκαλεί την παραμορφωμένη απεικόνιση του αρχετύπου? Αυτός θα ήταν κι ο λόγος που οι πρόγονοί μας αναζητούσαν πάντα το κάλλος και την αρμονία.

Ας προχωρήσουμε όμως τους συλλογισμούς μας, με τη μορφή τέτοιων ερωτήσεων πιο βαθιά κι ας περάσουμε από τα γεωμετρικά σχέδια στα γεωμετρικά στερεά.
Η κυκλική περιστροφή του νερού δημιουργεί γεωμετρικά σχέδια, μήπως η ΣΦΑΙΡΙΚΗ περιστροφή υγρών ή αερίων με συγκεκριμένη συχνότητα και διεύθυνση δημιουργεί.... ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ??!!!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσουμε Σφαιρική περιστροφή. Σφαιρική είναι η περιστροφή των πλανητών γύρω από τον ήλιο γιατί είναι περιστροφή σε δύο επίπεδα. Μήπως και η περιστροφή των πλανητών δημιουργεί κάποια αόρατα Γεωμετρικά στερεά? Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί συχνοτήτων που δημιουργούν σφαιρική περιστροφή. Από αυτούς τους άπειρους συνδυασμούς μόνο μερικοί πιστεύω ότι δημιουργούν γεωμετρικά στερεά. Μιλάμε για έναν ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ οι οποίοι παράγουν γεωμετρικά στερεά.
Γιατί οι αρχαίοι λέγαν ότι τα ΠΛΑΤΩΝΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ είναι μήτρες των 4ων στοιχείων του σύμπαντος? Γιατί οι Ελληνες λέγαν για τις περιφορές της ψυχής μέσα στο σώμα? Μήπως αυτές οι περιφορές της ψυχής δημιουργούν στα λεγόμενα ενεργειακά κέντρα του σώματος μας κάποια αόρατα γεωμετρικά στερεά. Μήπως η διατάραξη της αρμονίας αυτών των γεωμετρικών στερεών μέσα μας εκδηλώνεται με σωματικές, πνευματικές και ψυχικές ασθένειες?
Αντλώντας στοιχεία από την Ελληνική μας παράδοση, πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι θετικές. Δυστυχώς, κατά την πάροδο των αιώνων με τους διωγμούς κατά των Ελλήνων και τις λεηλασίες των ιερών μας όλη η γνώση μας χάθηκε και τώρα εμείς - ώς νέοι Ελληνες - καλούμαστε να την ανακαλύψουμε ξανά.
Τα εξάγωνα της Ατομικότητας και της Προσωπικότητας είναι μέσα μας. Αν καταφέρουμε να εξυγιάνουμε και να ισορροπήσουμε τα στοιχεία εντός μας τότε το εξάγωνο της Προσωπικότητας θα είναι όμοιο με το εξάγωνο της Ατομικότητας. Τότε θα είμαστε τέλειοι αγωγοί των θείων Ενεργειών και όταν αυξάνεται η αγωγιμότητα τότε αυξάνεται και η ενέργεια που μπορεί ένας αγωγός να μεταφέρει.
Στα Χρυσά Επη του Πυθαγόρα διαβάζουμε τα 4 γένη των ανθρώπων, το Χρυσό (Αντιστοιχία σε ηλιακό επίπεδο), Το Ασημί (αντιστοιχία σε Σεληνιακό επίπεδο), Το χάλκινο (Αντιστοιχία σε χθόνιο επίπεδο) και το σιδηρούν (αντιστοιχία σε υποχθόνιο επίπεδο).
Παρατηρήστε ότι με αυτά τα 4 μέταλλα ο Πυθαγόρας αντιστοιχεί τα γένη των ανθρώπων. Και τα 4 αυτά μέταλλα τα χειρίζεται ο Ηφαιστος, ο οποίος εφορεύει επί του μηνός που διανύουμε (21/12 έως 20/1). Ολα αυτά τα μέταλλα έχουν μια συγκεκριμμένη αντίσταση στο ηλεκτρικό ρεύμα - ενέργεια. Ο χρυσός είναι ο καλύτερος αγωγός, μετά το ασήμι, μετά ο χαλκός και τελευταίος και με μεγάλη διαφορά, ο σίδηρος.
Βλέπετε λοιπόν ότι για τον Πυθαγόρα, αυτό που καθορίζει την ποιότητά μας είναι το πόσο καλοί αγωγοί των θείων ενεργειών είμαστε.
Μόνο αν είμαστε "χρυσοί αγωγοί" των θείων ενεργειών το φώς του θείου εξαγώνου θα γειωθεί αναλλοίωτο στο επίπεδο της δράσης.
Κι ένας μόνο μπορεί να χειριστεί - επεξεργαστεί - μεταπλάσει τα μέταλλα εντός μας.......... Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΩ ΣΥΜΠΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΩ ΣΥΜΠΑΝ.
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ.
Μέσα από το διαδίκτυο δε μπορώ να πω περισσότερα αλλά όποιος ενδιαφέρεται ξέρω ότι θα βρει τον τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μου.

1 σχόλιο:

Destination Macedonia είπε...

Καλό Τριέσπερο και για το νέο Ενιαυτό υγεία κι ευτυχία

www.lovemacedonia.blogspot.com

Έρρωσθε