Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Δ.Ε.Η.
Ποιός θα σταματήσει τους.....
"δολοφόνους"

Δε μας φτάνουν οι εδαφικές διεκδικήσεις των "γειτόνων", δε μας φτάνουν οι Αεροψεκασμοί, έχουμε και τους "Εντός της Ελλάδος Προδότες". Αυτούς που προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα κυριολεκτικά σκοτώνουν τους υπόλοιπους.

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο από το http://alikis.sosblog.com/The-first-blog-b1.htm


Σε μια απίστευτη δήλωσε προέβη ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος κατά την διάρκεια διαπληκτισμού του με συνδικαλιστές στα γραφεία της ΔΕΗ στις 26/2.


Οι συνδικαλιστές (μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους και βουλευτές της αντιπολίτευσης) βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της γερμανικής εταιρείας RWE. Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει να εγκατασταθούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που θα καίνε ένα εξαιρετικά ρυπογόνο ορυκτό καύσιμο, τον λιθάνθρακα (βλ. Άρθρο «σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη και λιθάνθρακα»), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας.


Ο κος Αθανασόπουλος προσπαθώντας να αντικρούσει τις κατηγορίες για τις τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που εκκρίνουν αυτού του τύπου τα εργοστάσια είχε το θράσος να εξισώσει το διοξείδιο του άνθρακα με το ανθρακικό των αναψυκτικών!


«το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου»! Το πίνουμε μαζί με την πορτοκαλάδα, την μπίρα και την Coca-Cola»! είπε ο κ. Αθανασόπουλος-


Προφανώς ο κος Αθανασόπουλος δεν γνωρίζει (;;;) ότι το ανθρακικό οξύ που βρίσκεται στα αναψυκτικά δεν έχει καμία σχέση με το διοξείδιο του άνθρακα. Το πρώτο είναι αέριο που απλώς προκαλεί φούσκωμα στο στομάχι ενώ το δεύτερο όχι μόνο είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία αλλά ευθύνεται και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και κατ' επέκταση για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.


Προφανώς ο κος Αθανασόπουλος δεν έχει μάθει(;;;) ότι το 80% των μαθητών της Πτολεμαΐδας (όπου υπάρχει εργοστάσιο που καίει λιγνίτη, ένα παρόμοιο με τον λιθάνθρακα υλικό) εμφανίζει έστω κάποιου είδους βλάβη στο αναπνευστικό. Ούτε για το γεγονός ότι στην ίδια πόλη (σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ) ένας στους τρεις θανάτους προκαλείται από καρκίνο. Δεν ξέρει (;;;) ότι σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ οι συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων είναι πολύ μεγάλες.


Αυτά που «δεν ξέρει» όμως ο κος Αθανασόπουλος, φαίνεται πάντως ότι τα ξέρουν χιλιάδες πολίτες. 12.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις 27/2 στην Καβάλα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα. Παρόμοια κινητοποίηση είχαν κάνει πριν από λίγο καιρό και οι κάτοικοι του Αλμυρού στη Μαγνησία και οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο, καθώς και σε αυτές τις περιοχές σχεδιάζονται εγκατάστάσεις με λιθάνθρακα.


Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ από την πλευρά τους έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής με τις κινητοποιήσεις τους να αποτρέψουν 3 φορές την επικύρωση του μνημονίου συνεργασίας.


Οι τοπικές κοινωνίες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και το περιβαλλοντικό κίνημα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές, που αδιαφορούν προκλητικά για την υγεία μας και το περιβάλλον και βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.


Αλέξανδρος Πραντούνας, GreenAttack Πατησίων


Μπορείτε να διαβάσετε επίσης το...
http://alikis.sosblog.com/The-first-blog-b1/OA-OAAEA-OCO-AAC-b1-p3.htm


Βλέπετε λοιπόν τώρα το πρόσωπο της δολοφονικής ΔΕΗ. Κυβέρνηση και ΔΕΗ τα έχουν κάνει πλακάκια. Δε προωθούνται τα προγράμματα επιδοτήσεων για την δημιουργία πάρκων παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά συστήματα προκειμένου να προωθηθούν τα επιχειρηματικά σχέδια της ΔΕΗ σε βάρος της ζωής όλων των Ελλήνων.
Το ερώτημα είναι ποιός θα σταματήσει τους δολοφόνους....

Δεν υπάρχουν σχόλια: