Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ.... ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΤΕ...
1) ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
2) ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
3) ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ
4) Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΟΠΛΟ ΜΑΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Τις τελευταίες 2 μέρες έλαβα κάποια μηνύματα από αναγνώστες του Ιστολογίου.
Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον σας και τα καλά σας λόγια, όπως επίσης ευχαριστώ και τη Press Bank για το άρθρο που έκανε για την προσπάθεια του Ονάσανδρου.
Για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις πρέπει να τονίσω ότι το ρήμα κολακεύω είναι άγνωστο στον Ονάσανδρο. Ότι πιστεύω το λέω άμεσα. Δεν μιλάω μόνο για τα προβλήματα γύρω μας αλλά αν βλέπω και κάτι καλό, ακόμα κι αν αυτό το καλό δεν είναι δικό μου δημιούργημα, το επαινώ χωρίς να αποσκοπώ σε κανένα άμεσο ή έμμεσο όφελος. Δεν έχω καμμία σύνδεση με τη Press-Bank κι ούτε και γνωρίζω τα στελέχη της προσωπικά - γι αυτό και η άποψή μου είναι αμερόληπτη - αλλά παρακολουθώ την προσπάθεια τους και μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτονται και κινούνται.
Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τους Δημοσιογράφους -Ενεργούς Πολίτες από τους δημοσιογράφους, όπως ξεχωρίζουμε το λάδι από το κατακάθι του. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το κατακάθι είναι αριθμητικά-ποσοτικά περισσότερο από το λάδι αλλά το λάδι είναι ουσιαστικά ανώτερο από το κατακάθι. Στην πορεία της έρευνάς μας,άλλωστε,θα εξετάσουμε τη συμβολή των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων στην δημιουργία και συντήρηση αυτού του πλέγματος των προβλημάτων που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Να είσαστε σίγουροι ότι καπελωμένα ΜΜΕ και πουλημένοι δημοσιογράφοι φέρουν βαρύτατες ευθύνες. Σε αυτό το σημείο άλλωστε θα ζητήσουμε και την επιπλέον βοήθεια του επιτελείου της Press-Bank.
Ακόμα κι αν κάποια πράγματα μπορεί να τα βλέπουμε διαφορετικά από το επιτελείο της Press-Bank,αυτό που μετράει είναι το ύφος και το ήθος με το οποίο κινούνται. Αλλωστε δεν είναι δυνατόν δύο ομάδες να βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα, ότι ο ένας μπορεί να παρακολουθεί το σκεπτικό του άλλου και να μαθαίνει από αυτόν να βλέπει τα πράγματα από μια διαφορετική άποψη ώστε να σχηματίζει μια πιο σφαιρική εικόνα του προβλήματος.


ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ

Όπως προέγραψα και στην αρχή του άρθρου, έλαβα μηνύματα από προβληματιζόμενους πολίτες που παρακολουθούν το ιστολόγιό μας.
Κάποιοι μου ζήτησαν να βρεθούμε από κοντά για να συζητήσουμε το πώς θα οργανωθούμε καλύτερα και πως θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας.
Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον τους και τους υπόσχομαι ότι θα βρεθούμε κι από κοντά. Το ζήτημα είναι η σωστή επιλογή του χρόνου γιατί όταν ένα φρούτο δεν ωριμάσει, τότε αν το κόψουμε και θα είναι πικρό αλλά και δε θα ωριμάσει ποτέ.
Για να συντονιστούμε θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση. Επειδή όλες οι ενέργειες ξεκινούν από το επίπεδο των ιδεών, δηλ. όλα ξεκινούν από μιά ιδέα, θα πρέπει να έχουμε μια κοινή ιδεολογική βάση. Αυτό το ιστολόγιο φιλοδοξεί κατ' αρχήν να δημιουργήσει αυτή την κοινή ιδεολογική βάση που είναι ένα σύνολο από ιδέες πάνω στις οποίες θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια.
Πριν δημιουργήσουμε αυτή την κοινή ιδεολογική βάση θα ήταν άσκοπο να έχουμε μια προσωπική επαφή και άκαιρη οποιαδήποτε προσπάθεια να συντονιστούμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε με πειθαρχία μια διαδικασία συγκεκριμμένη. Όσο κι αν θέλουμε να δράσουμε αμέσως, θα πρέπει να πειθαρχήσουμε σε μιαν ανώτερη φρόνηση που υπαγορεύει ένα πιο οργανωμένο σχέδιο με πρώτο στάδιο αυτό του σχεδιασμού.


ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αν πετύχουμε έστω κι ένα μικρό μέρος από τους στόχους που θα ορίσουμε, τότε το διαδίκτυο από ένας απρόσωπος διαμεσολαβητής όπου φιλοξενεί ένα σωρό ανώνυμους "κάφρους" (Εδώ συμφωνούμε με το άρθρο της Press-Bank) που καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία για να εκχυδαϊσουν τα πάντα θα μεταμορφωθεί σε ένα πανίσχυρο όπλο για την κοινωνία των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Αυτό θα είναι μια παράλληλη νίκη μας. Θα δημιουργήσουμε ένα νέο προηγούμενο που πιθανότατα θα το εκμεταλλευτούν κι άλλοι μετά από εμάς.
Το θέμα είναι πόσο εύκολο είναι μέσα από την έρευνα που θα κάνουμε να σπάσουμε στερεότυπα που αποτυπώνονται μέσα μας επί δεκαετίες - σκεπτομορφές που προβάλλονται στην ανθρωπότητα από αιώνες. Μέσα μας έχουν εντυπωθεί ιδέες και πιστεύω που θεωρούμε ότι είναι δικά μας και για κάποια από αυτά θα δίναμε ίσως και τη ζωή μας. Ολόκληρη η ζωή μας στηρίζεται σε αυτές τις ιδέες που έντεχνα έχουν φυτευτεί από το κεφάλι μας στην καρδιά μας. Να είσαστε σίγουροι ότι όλες αυτές οι ιδέες θα αποκαλυφτούν μέσα από την έρευνά μας και κάποιες από αυτές τις αποκαλύψεις δε θα αρέσουν σε κάποιες πτυχές του εαυτού σας.
Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τους 100 αναγνώστες και αυτό δεν το περιμέναμε αλλά το θέμα είναι πόσοι από εσάς θα παραμείνετε μαζί μας μέχρι το τέλος. Πόσοι θα αντέξετε? Όσο πλησιάζουμε στο κέτρο της σπείρας οι δυνάμεις που θα αντιμετωπίζουμε θα είναι ολοένα και μεγαλύτερες και οι ισορροπίες όλο και πιο λεπτές. Ακόμα και 2 αν παραμείνετε μαζί μας μέχρι τέλους εμείς θα είμαστε ΕΔΩ αλλά αν δούμε ότι από ένα σημείο και μετά κανείς από Εσάς δε μπορεί να ακολουθήσει τότε η προσπάθειά μας αυτή θα σταματήσει γιατί ο Λόγος Αρθρώνεται όσο υπάρχουν Ανοιχτά μυαλά για να τον δεχτούν.
Όταν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια κοινή αντιληπτική βάση και αναστείλουμε τους εσωτερικούς μας "δαίμονες" που ενοχλούνται από την αλήθεια και αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε τις λανθασμένες αντιλήψεις μας, τότε θα πρέπει να μπούμε σε μια δεύτερη φάση όπου εκτός από την απρόσωπη μέσω διαδικτύου επαφή θα υπάρχει και προσωπική επαφή μεταξύ μας.
ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Το σύνθημα μας είναι ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ. Και ένα βασικό όπλο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η μελέτη της γλώσσας μας. Μόνο με την Ελληνική γλώσσα μπορούμε να αναχθούμε στις αιτίες γιατί η Ελληνική γλώσσα έχει "μνήμες".
Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο που ύπαρχει σε όλες τις λέξεις άμεση σχέση μεταξύ σημαίνοντως και σημαινόμενου και γι αυτό είναι η μονη μαθηματική γλώσσα και η μόνη γλώσσα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό με στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης. Γι αυτό και η Ελληνική γλώσσα έχει πολεμηθεί τόσο πολύ μέχρι σήμερα. Μας κάνανε την καθαρεύουσα δημοτική και μετά το πολυτονικό το κάνανε μονοτονικό και ποιος ξέρει τί άλλο μας επιφυλάσσουν. Κι όλα αυτά τα κάνουν για το καλό μας, για την ευκολία μας. Καρατομούν τη γλώσσα για το καλό μας τη στιγμή που ακόμα και κάποιοι ξένοι μελετητές σήμερα δέχονται την Ελληνική ως μητέρα των γλωσσών (κι όχι την Ινδοευρωπαϊκή η οποία φαίνεται ώς ανύπαρκτη μιας και δε διασώζεται όχι απλά κείμενο της αλλά ούτε λέξη της). Τώρα προσπαθούν άτυπα να καθιερώσουν τη γλώσσα των SMS (ηλεκτρονικών μηνυμάτων) με σκοπό να "διαλύσουν" κυριολεκτικά αυτήν την μαθηματική λογική κι ευσυνθεσία της γλώσσας μας.
Ας μη ξεχνάμε ότι οι Ελληνες λέγαν Βάρβαρους όσους δε μιλούσαν την Ελληνική. Σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση όλοι εμείς είμαστε Βάρβαροι μιας και δε μιλάμε την γλώσσα των τότε προγόνων μας. Βαρβαρισμός είναι η Δημοτική και ακόμα μεγαλύτερος βαρβαρισμός είναι το πολυτονικό για να μη μιλησουμε για την πιθηκοειδή γλώσσα των SMS.
Στην γλώσσα των SMS το εύηχο "Πώς είσαι σήμερα" λέγεται... "HΟW R U TD". Αυτό αν προσπαθήσετε να το προφέρετε όπως ακριβώς το διαβάζετε θα βγάλετε ένα ωραίο γρύλισμα που θα προκαλέσει το σκυλί της απέναντι πολυκατοικίας να σας απαντήσει ανάλογα.
Εκεί θέλουν να μας φτάσουν... στο επίπεδο του ζώου γιατί δε θέλουν ελεύθερους ανθρώπους αλλά υποταγμένους δούλους. Γι' αυτό κλέβουν την ιστορία μας, την γνώση-γλώσσα μας, τις μνήμες μας. Αν τα καταφέρουν να κλέψουν αυτά μετά θα κλέψουν την Μακεδονία μας, την Ηπειρό μας, τα Νησιά μας. Αλλά στο χέρι μας είναι να μην καταφέρουν να κλέψουν το πνεύμα μας. Ο πόλεμος πρώτα διεξάγεται στο πνευματικό επίπεδο κι έχει ήδη ξεκινήσει.

Αλλά το όπλο μας δεν είναι μόνο η έρευνα της γλώσσας αλλά και η έρευνα και αποκωδικοποίηση της Μυθολογίας μας σε συνδυασμό με την μελέτη της γλώσσας μας.

Αλλά για την αποκωδικοποίηση της Μυθολογίας μας, έχουμε πολλά να πούμε και θα μιλήσουμε την επόμενη φορά....

Μέχρι τότε...
ΚΙ ΕΝΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ "ΟΠΛΑ" ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ...
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ.


Ευχαριστούμε...
Ονάσανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: