Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ
- ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ Ή ΑΓΝΟΙΑ

Kάντε κλικ παρακάτω για να δείτε την επίσημη θέση του Αστεροσκοπείου Αθηνών για το φαινόμενο των χημικών ουρών... (Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός: "ο κόσμος τώχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι")

http://www.meteo.gr/newsDetails.asp?NewsID=336


Αυτή την απάντηση μόλις έστειλα και σας προτρέπω κι εσάς να τους απαντήσετε ανάλογα.
Ετσι για να δουν ότι όχι μόνο δε μας πείθουν αλλά στην προσπάθειά τους να "κουκουλώσουν" το γεγονός κινδυνεύουν να γελιοποιηθούν.


Αγαπητοί κύριοι

Μόλις διάβασα την απάντησή σας σχετικά με την ερώτηση για τις ουρές των αεροσκαφών.
Αυτά που αναφέρετε ώς αιτιολόγηση του φαινομένου των ουρών των αεροσκαφών είναι πράγματα που κι εμείς γνωρίζουμε αλλά κι ένας μαθητής γυμνασίου ακόμα.

Θα ήθελα όμως να μας εξηγήσετε
1) Γιατί οι ουρές διογκώνονται με το πέρασμα του χρόνου
2) γιατί οι ουρές είναι ορατές πάνω από 2 ώρες
3) Γιατί οι ουρές σχηματίζουν σύννεφα μετά τις 2 ώρες
4) γιατί οι ουρές είναι πολλαπλές παράλληλες και κάθετες σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους τη στιγμή που δεν υπάρχουν τόσοι αεροδιάδρομοι πάνω από την Αθήνα.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις γνώσεις του Γυμνασίου που όλοι έχουμε κι ας μας δείξετε ότι είσαστε σοβαροί επιστήμονες με το να μας απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα.

Υπάρχουν εκατομμύρια παρατηρητές του φαινομένου σε όλον τον κόσμο και οι απλοϊκές εξηγήσεις που μας δώσατε μάλλον σας γελιοποιούν στα μάτια του κόσμου.

Πρώτοι εσείς πρέπει να σταθείτε στο ύψος σας κι όχι να προσπαθείτε να συγκαλείψετε το πλέον γεγονός των αεροψεκασμών αλλά να το αναγνωρίσετε και να πάρετε θέση ή τουλάχιστον να το αναγνωρίσετε και να δεχτείτε ότι αδυνατείτε να πάρετε κάποια θέση, αλλά όχι να καταφεύγετε σε τέτοιες απλοϊκές εξηγήσεις που σας εκθέτουν και προσβάλουν την αξιοπιστία σας.

Ευχαριστώ



Ο κος Λαγουμβάρδος δε μας απάντησε προφασιζόμενος ότι το μήνυμά μας ήταν ανώνυμα και σε προσβλητικό τόνο.

Του στείλαμε την ακόλουθη απάντηση....

Κε Λαγουβάρδο, λέτε ότι δεν απαντάτε σε ανώνυμα μηνύματα αλλά μολις απαντήσατε.
Επίσης το μήνυμα δεν ήταν ανώνυμο. Φέρει όνομα.

Αν το όνομα με το οποίο υπέγραψα σάς ηχεί παράξενα θα μπορούσα να σας ξαναστείλω το ίδιο μήνυμα με ένα πιο κοινό όνομα αλλά και επώνυμο.

Θα το απαντούσατε τότε κε Λαγουβάρδο?

Θα μπορούσατε να το απαντήσετε?

Γιατί στα προηγούμενα μηνύματα - που σας ήρθαν κι επώνυμα - δεν απαντήσατε.

Οσο για το ύφος, είναι απόλυτα διακιολογημένο από τη στιγμή που αισθάνομαι ότι με τις απαντήσεις που δίνετε με κοροϊδεύετε. Κι έχουμε βαρεθεί να μας κοροϊδεύουν κε Λαγουβάρδο.

Η ευθύνη για αυτά που λέτε είναι πολύ μικρότερη από την ευθύνη για αυτά που δε λέτε κε Λαγουβάρδο.

Ειναι χιλιάδες οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο των αεροψεκασμών κι εσείς το μόνο που κάνετε είναι να τους κοροϊδεύετε με απλοϊκές δικαιολογίες που αφήνουν πολλά κενά κι ερωτηματικά.

Εγώ σας προκαλώ να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας έθεσα (αν μπορείτε) ή να μου δηλώσετε ότι δε μπορείτε να απαντήσετε (που κι αυτό έχει τη λογική του). Η θέση σας όμως σάς επιβάλει το να έχετε γνώση του τί συμβαίνει.

Απαντήσετε μου λοιπόν στα ερωτήματά μου. Αν σας ενοχλεί το ύφος, να ξέρετε ότι εσείς το προκαλέσετε. Δεν απευθύνεστε σε κουτούς κε Λαγουβάρδο. Οφείλετε να γνωρίζετε τί συμβαίνει.

Αν σας ενοχλεί το ότι δε γράφω επίθετο στο μήνυμα μου τότε μπορώ να σας το ξαναστείλω το ίδιο μήνυμα με επίθετο. Μπορώ να ενημερώσω κάποιους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό το θέμα και να σας στείλουμε 100δες τέτοια μηνύματα.

Το θέμα είναι θα μπορέσετε να τα απαντήσετε?

Αν υπάρχει πραγματική ουσία πίσω από την ιδιότητά σας και πραγματικά ενδιαφέρεστε και είσαστε όντως επιστήμονας τότε δώστε μου απαντήσεις. Και είμαι από αυτούς που σέβονται την επιστήμη σας ώς Ερασιτέχνης Αστρονόμος που είμαι. Σας δηλώνω λοιπόν ότι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω δημόσια συγνώμη για τυχόν έμμεσες ή άμεσες προσβολές που δεχτήκατε από το πρώτο μήνυμα.

Αλλά όσο καλύπτεστε επικαλούμενος δήθεν πρόβλημα ανωνυμίας και πίσω από απλοϊκές εξηγήσεις (που πλέον δεν πείθουν) τότε επιβεβαιώνετε ότι οι χαρακτηρισμοί στο πρώτο email ήταν απόλυτα δικαιολογημένοι.



Ευχαριστώ

Εκ μέρους Ομάδας Ενεργών Πολιτών

Ονάσανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: