Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΜΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.

Αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη είδηση από το in.gr με δικές μας επισημάνσεις:

"Στις αναλύσεις ολικής συγκέντρωσης τέφρας που πραγματοποίησε το Πολυτεχνείο Κρήτης εντοπίστηκαν χαλκός, ψευδάργυρος, μόλυβδος, κάδμιο, νικέλιο, χρώμιο και αρσενικό, τα οποία αν εισέλθουν στον ανθρώπινο οργανισμό σε μεγάλες ποσότητες συνδέονται με καρκινογενέσεις, διαταραχές και βλάβες του νευρικού συστήματος, ακόμη και αλλοιώσεις του DΝΑ.
Επιπλέον, στην τέφρα των καμένων ανιχνεύθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις φωσφορικών και αμμωνίας, που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ευτροφισμού σε οικοσυστήματα ποταμών και λιμνών."

ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ, ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΔΑΣΩΝ;
Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, ΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ, ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΑΧΤΗ ΕΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΞΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΒΛΑΒΕΡΟ. ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ...

ΠΩΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΠΩΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ.

ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕ ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ... ΠΡΩΤΑ ΨΕΚΑΖΑΝ ΜΕ ΕΥΦΛΕΚΤΕΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΠΥΡΠΟΛΟΥΣΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ....
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΕΡΟΨΕΚΑΖΟΥΝ. ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ.
ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ....

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη την είδηση από το in.gr
Η είδηση επίσης ανακοινώθηκε και σχολιάστηκε με τρόπο ανάλογο και σύμφωνο προς τις απόψεις μας από τον ΠΥΡΙΣΠΟΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: