Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ....
ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟ ΑΘΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΟΣ....

ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΗΥΡΕ ΤΗΝ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ

Δανείζομαι από το http://physics4u.gr/news/2007/scnews3038.html

"Ο όρος γεωμηχανική μπορεί να ακούγεται τεχνικός, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα νέο περιβαλλοντικό κίνημα, που υπόσχεται να σώσει τον κόσμο από το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τη χρήση σκόνης θείου, σιδήρου, ανακλαστήρων καθώς και την εγκατάσταση χιλιάδων μικροσκοπικών κατόπτρων στο διάστημα. Η γεωμηχανική όμως αποτελεί το τελευταίο «πράσινο ταμπού». Οι περιβαλλοντολόγοι δεν θέλουν ενστικτωδώς να το συζητήσουν. Και το ευρύτερο κοινό το θεωρεί ένα τρελό σενάριο.

Πριν λίγες μέρες ωστόσο το συγκεκριμένο ταμπού έσπασε. Ο James Lovelock, εκ των «πατέρων» της σύγχρονης περιβαλλοντολογίας, πρότεινε έναν τρόπο για τον δραστικό περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου χωρίς την παραμικρή μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Οι υποστηρικτές της γεωμηχανικής πρεσβεύουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να αλλάζει συνειδητά το περιβάλλον της Γης με τη χρήση της τεχνολογίας με σκοπό να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου.... "


Εδώ θέλω να σχολιάσω.
Μη σας ξεγελάει το ύφος "Ολα είναι καλά και η Γεωμηχανική θα μας σώσει" γιατί το πρόβλημα του περιβάλλοντος η ίδια η Γεωμηχανική το προκάλεσε τα τελευταία 20 χρόνια και έχουν το θράσος να έρχονται να μας εμφανίζουν την Γεωμηχανική ώς τη σωτηρία μας. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και ψύχραιμα γιατί έχουμε πολλά να πούμε...
Θα τα πούμε συνοπτικά αλλά όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθεί σε εμένα.

Στην Βιομηχανία υπάρχουν σχεδιαστικά-μηχανολογικά προγράμματα Η/Υ που ονομάζονται CAD τα οποία σου επιτρέπουν να σχεδιάσεις μια μηχανή με κάθε λεπτομέρεια και μετά να προσομειώσεις τη λειτουργία της ελέγχοντας σε κάθε εξάρτημα της μηχανής τις ροπές και δυνάμεις που εφαρμόζονται και με στοιχεία που έχεις για την δομή και την αντοχή των μετάλλων να γνώριζεις τη διάρκεια ζωής κάθε εξαρτήματος της μηχανής. Αυτό βοηθά τις βιομηχανίες να βγάζουν όσο το δυνατόν φθηνότερα μηχανήματα υπολογίζοντας τί ανταλλάκτικά και πότε περίπου θα χρειαστεί το κάθε μηχάνημα που πουλάνε έτσι ώστε να έχουν μεγιστοποίηση κερδών.
Αυτό που δε γνωρίζουν πολλοί είναι ότι υπάρχουν και προγράμματα Η/Υ ανάλογα με αυτά των CAD, όχι απλώς για την παρακολούθηση του καιρού αλλά και για την τροποποίησή του.
Αυτά τα προγράμματα δουλεύουν οι Γεωμηχανικοί.
Όποιος ελέγχει τον καιρό είναι κυρίαρχος του κόσμου. Μπορεί να ερημώσει πολύ εύκολα μια περιοχή χωρίς κανένας να τον κατηγορήσει γι'αυτό. Μπορεί να λειώσει τους πάγους πλημμυρίζοντας επιλεκτικά περιοχές, μπορεί να δημιουργήσει καταστρεπτικούς τυφώνες ή τσουνάμι. Εχει το απόλυτο όπλο κι αυτό τον καθιστά κυρίαρχο.
Αλλά το πιο σημαντικό. Μέσω του καιρού μπορεί να επέμβει στην ψυχολογία του κόσμου και να την διαμορφώσει ανάλογα. Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την επίδραση του καιρού στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα.
Το πρόβλημα είναι ότι μια μηχανή είναι ένα κλειστό σύστημα που εύκολα μπορεί να ελεχθεί και να προσομειωθεί ενώ ο καιρός είναι ένα πολύ ανοικτό σύστημα το οποίο επηρεάζεται ακόμα και από τις κινήσεις των άστρων. Αλλά και πριν πάμε στις βαρυτικές επιδράσεις της σελήνης και των άλλων πλανητών που επηρεάζουν τον καιρό, μόνο οι διαβαθμίσεις αλληλεπίδρασης των 4ων στοιχείων μεταξύ τους είναι άπειρες. Το μεγάλο πρόβλημα στους όλους υπολογισμούς είναι οι αλληλεπίδραση του αιθέρα με τα 4 στοιχεία που είναι σχεδόν αδύνατον να υπολογιστεί.
Ναί κύριοι, η Φύση είναι τόσο απλή και ταυτόχρονα τόσο πολύπλοκη που είναι αδύνατον να αποκρυπτογραφηθεί. Αλλωστε σύμφωνα με την Ελληνική Παράδοση οι 12 νόμοι του Σύμπαντος ή (για τους μαθηματικούς) οι 12 διαστάσεις μέσω των οποίων έχει αποδειχτεί η θεωρία των Υπερχορδών υπάρχουν κάτω από τους 12 Θεούς των Ελλήνων.
Οσο ξεπερασμένη κι αν φαίνεται για κάποιους η Ελληνική Θρησκεία, συνέχεια η έρευνα θα την αναδεικνύει ώς τη μόνη Αληθινή Θεώρηση των πραγμάτων και οι πραγματικοί ερευνητές - αυτοί που έχουν ελεύθερο πνεύμα θα το βλέπουν αυτό.
Αυτό δεν υπολογίζουν οι Ανόητοι που θέλουν να κάνουν τους Θεούς. Τώρα βρήκαν νέο παιχνιδάκι τη Γεωμηχανική.
Ξέρετε που έχει φτάσει η τεχνολογία τους; Εχουν ανακοινωθεί κατά διαστήματα μελέτες για πειράματα με νευρωνικά δίκτυα (επεξεργαστές με νευρώνες εγκεφάλων) και βιολογικούς υπολογιστές (επεξεργαστές που μεταδίδουν πληροφορίες μέσω ειδικών DNA). Aυτές οι υπερμηχανές που στην ουσία αντιγράφουν τη φύση ως κακέκτυπα έχουν τη δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης και τρέχουν ειδικά προγράμματα για την πρόβλεψη και τροποποίηση του καιρού βάσει χημικών μεταβολών στην σύσταση της ατμόσφαιρας (που επιτυγχάνεται με τους αεροψεκασμούς).
Ολοι λένε ότι αλλάζει το κλίμα. Γιατί όμως. Γιατί κάποιοι ανόητοι επιμένουν να παίζουν με τη φύση. Το φαινόμενο της πλανητικής σκίασης από την υπερβολική καύση υδρογονανθράκων και τους συνεχείς ψεκασμούς με οξείδια του Αλουμινίου υπάρχει εδώ και 20 χρόνια και συνέχεια επιδεινώνεται.
Το θέμα δεν είναι ότι ποτέ δε θα καταφέρουν να ελέγξουν πλήρως τον καιρό αλλά η χημική καταστροφή που θα επιφέρουν θα έχει ΑΜΕΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΖΩΩΝ, ΠΤΗΝΩΝ, ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ.
ΟΥΤΕ Η GREENPEACE ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΝΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ; Η ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΑΘΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΓΩ ΑΠΟΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΘΕΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: